Beremo

12 možnosti, kako si lahko bolj izkazujete ljubezen

12 možnosti, kako si lahko bolj izkazujete ljubezen 1

1. Ne kritizirajte.

Kritiziranje nikoli ne spremeni ničesar. Ne dovolite si kritizirati sebe. Sprejmite se natančno take, kot ste. Vsi se spreminjajo. Ko kritizirate sebe, se spreminjate na slabše. Ko se cenite, se spreminjate na bolje.

2. Odpustite si.

Odslovite preteklost. Takrat ste storili vse, kar je bilo v vaših močeh, glede na razumevanje, zavedanje in znanje, ki ste jih imeli takrat. Zdaj odraščate, se razvijate in boste živeli drugače.

3. Ne ustrahujte se.

Ne ustrahujte se s svojimi mislimi. To je strašno življenje. V mislih poiščite podobo, ki vzbuja zadovoljstvo v vas, in takoj nadomestite grozljivo misel s prijetno.

4. Bodite nežni, prijazni in potrpežljivi.

Bodite nežni do sebe. Bodite prijazni do sebe. Bodite potrpežljivi s seboj, ko se učite drugačnega razmišljanja. S seboj ravnajte tako, kot bi ravnali z nekom, ki ga imate zares radi.

5. Bodite prijazni do svojih misli.

Sovraštvo do sebe pomeni sovražiti svoje lastne misli. Ne sovražite se, ker gojite takšne misli. Raje jih nežno nadomestite s takimi, ki podpirajo življenje.

6. Pohvalite se.

Kritika stre duha. Pohvala ga krepi. Čim večkrat se pohvalite. Povejte si, kako dobro vam gredo od rok tudi najmanjše malenkosti.

7. Podpirajte se.

Poiščite pot, kako se podpreti. Obrnite se na prijatelje in jim dovolite, da vam pomagajo. Ko zaprosite za pomoč, ko jo potrebujete, pokažete, da ste notranje močni.

8. Bodite ljubeči do svojih slabih plati.

Ozavestite, da ste jih ustvarili zato, da bi zadovoljili določeno potrebo. Zdaj iščete nove, pozitivne poti, kako storiti to. Ljubeče se odrecite starim negativnim vzorcem.

9. Skrbite za svoje telo.

Poučite se o prehrani. Kakšno gorivo potrebuje vaše telo, da bi imelo optimalno energijo in vitalnost? Poučite se o telesni vadbi. V kakšni telovadbi uživate? Cenite in spoštujte hram, v katerem bivate.

10. Imejte se radi … takoj zdaj.

Ne čakajte, da ozdravite, shujšate, dobite novo zaposlitev ali najdete novega partnerja. Takoj zdaj se začnite imeti radi – in se pri tem potrudite po svojih najboljših močeh.

11. Zabavajte se!

Spomnite se stvari, ki so vam bile v veselje kot otroku, in jih zdaj znova vključite v življenje. Poiščite možnost, kako se zabavati pri vsem, kar počnete. Dovolite si izraziti veselje do življenja. Nasmehnite se. Krohotajte se. Veselite se in vesolje se bo veselilo z vami!

12. Izvajajte vaje pred ogledalom.

Čim večkrat si poglejte v oči. Izkazujte si vse močnejšo ljubezen, ki jo gojite do sebe. Odpustite si, medtem ko zrete v ogledalo. Pogovorite se s starši, medtem ko zrete v ogledalo. Tudi njim odpustite. Vsaj enkrat na dan si recite: »Rada te imam, zares te imam rada!«

Povzetek iz knjige Vaje pred ogledalom >>