Beremo

2 preprosta načina za razstrupljanje jeter

2 preprosta načina za razstrupljanje jeter 1

Mnenje prispeva Kaja Regula

Skoraj vsaka težava – od nadležnih splošnih zdravstvenih težav do prebavnih motenj, pridobivanja teže, čustvenih izbruhov, visokega krvnega tlaka, srčnih obolenj, možganske megle, kožnih težav in drugih avtoimunskih ter kroničnih težav – izvira iz preobremenjenih jeter >>. In vsako od teh težav lahko odpravimo ali vsaj omilimo, če jim pomagamo.

Sledita dva enostavna načina za njihovo razstrupljanje, ki ju lahko začnete uporabljati že danes!

Sok za reševanje jeter

Sokovi so odlična možnost, kako preprosto zaužiti najmogočnejše sestavine za zdravljenje jeter v obliki, ki je preprosta za prebavo.2 jabolki
2 skodelici nasekljanega ananasa
3 cm ingverja
1 snop zelene
1 snop peteršilja

Vse sestavine lahko zmešate v mešalniku, ki premore visoke obrate, nato pa sok precedite skozi vrečko za precejanje mleka iz oreškov ali sirarski prt.

Meditacija za umirjanje jeter

Kopalno kad napolnite z vodo. Njena temperatura naj bo prijetna – ne prevroča, a tudi ne premrzla. Dodajte največ tri jedilne žlice morske soli in dve jedilni žlici rjavih alg v prahu, v vodo dajte tudi naravno morsko spužvo.

Zlezite v kad, zaprite oči in si predstavljajte, da ste na samotni plaži, morska voda pa vas lahno, sproščujoče vrtinči. Rjave alge v prahu bodo kopel spremenile v okolje, ki bo spominjalo na morje – voda bo oživela, jetra pa jo bodo prepoznala kot zelo dober približek morske vode. Primite spužvo – ko se bo znašla v vaših rokah, bodo jetra takoj vedela, da v resnici izvira iz morja.

Jetra nenehno skušajo najti ravnovesje v telesu. Za nas bojujejo bitke in nas varujejo – in ta kopel jim omogoči predah. Meditacija naj bi služila jetrom tako, da umiri telo, um ter duha, kar omogoči organu, da se malce sprosti. To je predah med bitkami tako za vas kot za vaša jetra. Ta dobijo priložnost, da se umirijo in rečejo: »Hej, naše delo je za zdaj opravljeno. Naj počivamo.«

Naslednji ključni vidik takšne kopeli je dejstvo, da prežene negativnost iz celega telesa, vključno z jetri, saj človeka izjemno prizemlji. Ko se namakate v vodi, ki spominja na morsko, ko držite spužvo in si predstavljate, da ste v mirnem oceanu, izzveni jeza jeter, vsa negativnost pa se odplakne.

Če nimate dostopa do kopalne kadi, lahko opravite mini različico te meditacije v umivalniku, v katerega namočite noge. Umivalnik oziroma lavor napolnite s toplo vodo, dodajte čajno žličko morske soli in prav toliko rjavih alg v prahu, namočite noge vanjo in si predstavljajte, da se namakate v morju. V umivalnik potopite morsko spužvo in z njo drgnite stopala (če jih ne dosežete, poprosite za pomoč pomočnika).Zdrava jetra – če jih le znamo pravilno podpreti – so ultimativni vir odpravljanja stresa, največji zaveznik pri ohranjanju vitalnosti in varnostnik, ki nas varuje pred nevarnostmi sveta.

Več o njihovih funkcijah in razstrupljanju preberite v knjigi Reševanje jeter iz zbirke Medicinski medij >>