Beremo

4 načini ljubezni do sebe

4 načini ljubezni do sebe 1
Ko odpustite in opustite, vam pade velikansko breme z ramen in odprejo se vrata ljubezni do samega sebe.

1. Verjetno je najpomembnejša odločitev, da se nehamo kritizirati.

Če si rečemo, da smo dobro, ne glede na to, kaj se dogaja, zlahka dosegamo spremembe v svojem življenju. Težave nastopijo, ko si zatrjujemo, da smo slabi. Vsi se spreminjamo, vsi. Vsak dan je nov dan in vsak dan malce drugače delujemo, kot smo dan prej. Naša moč je v tem, da smo se sposobni prilagajati in pluti s tokom življenja.

2. Ne smemo se več plašiti.

Mnogi se strašimo z mislimi, prepolnimi strahu, zato vidimo situacije v slabši luči.
Če se zalotite pri navadi, da kar naprej obujate negativno misel ali situacijo v svojem umu, poiščite podobo, s katero bi jo želeli nadomestiti. Lahko gre za lep razgled, sončni zahod, cvetice, šport, ali kaj drugega, kar imate radi. Uporabite to kot preklopno podobo, vsakič ko se zalotite, da se strašite. Recite si: “Ne, o tem ne bom več razmišljal. Mislil bom na sončne zahode, vrtnice, Pariz, jahte ali slapove.” Če boste s tem nadaljevali, vam bo sčasoma uspelo opustiti navado.

3. Naučiti se moramo biti prijazni do svojega uma.

Ne sovražimo se, ker imamo negativne misli. Raje pomislimo, da nas misli gradijo, ne pa da nas zanikajo. Biti prijazen do sebe pomeni, da prenehamo z vsakršnim obtoževanjem, krivdo, kaznovanjem in trpljenjem.Vsak dan meditirajte.

4. Pohvalimo se

Prepoznajte svojo moč, svoj božji jaz. Vsi smo izraz neskončne inteligence. Ko se grajate, ponižujete moč, ki vas je ustvarila. Začnite z drobnimi stvarmi. Recite si, da ste krasni. Če si boste rekli samo enkrat in potem nič več, ne bo pomagalo. Ponavljajte si, čeprav le za kratek čas. Verjemite mi, da postane lažje. Ko boste naslednjič storili kaj novega ali drugačnega ali se šele učite in ste nespretni, si stojte ob strani.

Povzeto iz knjige Moč je v tebi, Louise L. Hay