Beremo

9 stvari, ki privabijo v življenje tisto, kar si želimo

9 stvari, ki privabijo v življenje tisto, kar si želimo 1

Devet načel, ki vam bodo pomagala privabiti stvari, ki vas v življenju navdihujejo:

1. Privabljanje je lažje, kadar izberete, kar vas navdihuje

Navadno vas nekaj navdihne zato, ker se spomnite, kaj ste načrtovali pred utelešenjem in je na vašem notranjem zemljevidu.
Torej se  zazrite vase in odkrijte, ob čem se dobro počutite. Ne zaustavljajte se. Drznite si imeti sanje. Dejstvo, da si jih lahko predstavljate in se ob njih dobro počutite, pomeni, da so možne.

2. Več ko dajete, več prejemate.

Kadar dajete, potrjujete, da “imate”, sicer ne bi mogli dajati. Kadar je vaša pozornost, tudi nezavedno, osredotočena na “imam”, privabljate več stvari.
Torej velikodušno dajajte. Dajajte, kar morete, da bi pomagali drugim, tako materialne stvari kot tudi sebe. Dajajte čas, potrpežljivost, nedeljeno pozornost, odpuščanje, sočutje in ljubezen. Kadar dajete te stvari, privabljate, da jih boste imeli. Bodite tudi hvaležni za vse, kar je okoli vas. Osredotočanje na hvaležnost privablja več razlogov, zaradi katerih boste hvaležni. Bodite hvaležni za ljudi v svojem življenju in za blagor, ki vas obdaja.

3. Vredni ste živeti svoje sanje.

Nihče ni boljši od drugih. Vsi smo del Boga in vsi se rodimo z božansko pravico, da spoznamo srečo.
Če se zazrete za svoje cilje in sanje ter prepoznate, zakaj si jih v resnici želite uresničiti, boste oskrili silo, ki vas navdihuje – razlog, zakaj si želite, kar si želite. Ko ga poznate, lažje doživite srečo.

4. Čustveni naboji pospešijo in upočasnijo stvari.

Čustvo je energija v gibanju. Kadar si predstavljate, kar si želite, vas preplavita navdušenje in vzhičenost nad tistim, kar vidite, in če ta pozitivni čustveni naboj priključite podobi, pospešite udejanjanje želja.

5. Pritoževanje upočasnjuje.

Kadar se pritožujete,  da se neka stvar nikakor noče uresničiti, se osredotočate na dejstvo, da je nimate in privabljate stanje pomanjkanja, poleg tega pa dodajate še čustveni naboj, tako da dvakratno upočasnujete stvari in boste tako privabili le še več pomanjkanja.

6. Mleko, na katero pazite, nikoli ne zavre.

Če boste vsakih pet minut preverjali, ali ste že dosegli cilj, boste vseskozi ugotavljali, da ga niste. Ne glede na to, kako zbrano vizualizirate, bo prevladovala negativna misel, ki bo privabljala neuresničenje cilja. Pravijo, da mleko, na katerega pazimo, nikoli ne zavre.
Ni vam treba ves čas razmišljati o tem, kar si želite. Pomembno je, da ne opustite drugih stvari. Nekaj časa pozabite na svojo željo. Kljub temu pa je dobro, da večkrat na dan pomislite nanjo.

7. Ni osebno.

Zakon privlačnosti je kot težnost. Težnost ne kaznuje ljudi, ki so zagrešili kaj slabega in ni naklonjena onim, ki so dobrodelni. Zakon privlačnosti je enako nepristranski.
Ljudje pogosto ponavljajo “Ni pošteno. Ne zaslužim si tega. Dober sem z ljudmi, on pa jih ves čas goljufa.” Vedenje drugih je postranskega pomena. Zakon privlačnosti je neoseben. Deluje ne glede na to, kaj počnete. Privabljate tisto, na kar se osredotočate.

8. Viški in padci so normalni.

Ko začnemo umsko ali čustveno upodabljati sanje, se stvari vsaj nekaj časa pomikajo v pravo smer. Vendar so tudi dnevi, celo tedni, ko se zdi, da je vse obstalo. Včasih je celo videti, da vse nazaduje.
Nikar naj vas ne pobije. Viški in padci so normalni. Samo prebijte se skozi težave ali počakajte, da bo nevihta mimo. Uprite se skušnjavi in nikar ne pomislite, da ne deluje. Zelo verjetno boste spoznali, da bo kmalu vse v redu in da bo še bolje, kakor je bilo prej.

9. Če nečesa ne morete spremeniti, spremenite sebe.

Včasih obstaja globlji razlog za to, da ne dobite, kar bi radi. Spomnite se mantre: “Karkoli se zgodi, je najboljše zame.”
Poleg tega so obdobja, ko nikakor ne morete spremeniti okoliščin, pa naj se še tako trudite. Preostane vam le ena možnost – da spremenite sebe. Navadno je prav to smisel situacije, v kateri ste.

David R. Hamilton, povzeto iz knjige Usoda proti svobodni volji

foto pixabay.com