Aktivirajte svoje čakre – Načela in vaje za telo, um in dušo

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

Aktivirajte svoje čakre - Načela in vaje za telo, um in dušo 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

29.90

Ni na zalogi

Ni na zalogi

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Aktivirajte svoje čakre - Načela in vaje za telo, um in dušo 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Aktivirajte svoje čakre - Načela in vaje za telo, um in dušo 6

Opis

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

»Vesolje se odraža v nas samih. Sedem čaker v nas zatorej odraža samo strukturo stvaritve. Vsakdo, ki stremi za resnico, bi moral čakre proučevati in raziskovati vse življenje. Čakre korak za korakom namreč vodijo do popolnega razumevanja. Temeljito poznavanje sedmih čaker pomeni razumevanje sveta.

Čakre nas vodijo do samouresničitve in posledično do združitve s kozmosom. Tako poglobljeno razumevanje čakr se seveda nikoli ne more pridobiti s pomočjo teoretičnega učenja, temveč zgolj s pomočjo notranje intuicije. Perzijski pregovor je popoln povzetek povedanega: ˝V nebo poglej, da odkriješ luno, in ne v ribnik.˝ ˝Ribnik˝ te knjige lahko zgolj pripomore priti do inspiracije, da pogledamo v ˝nebo˝.«

Starodavni svetniki so bili mnenja, da naš celoten makrokozmos izhaja iz Kozmičnega Vira, Duha, ki mu pravijo Brahman ali Sat-chit-ananda. Swami Vivekananda, razsvetljen jogi preteklega stoletja, je omenjeno razlagal z naslednjimi besedami: »Brahman…nima izven samega sebe ničesar več. Vse to je On. On je vesolje. On Sam je Vesolje.«

Čakre so prefinjena središča energije in zavedanja v nas.

Čakre so resničnost, ki jo čutimo, vidimo in doživljamo. Kljub temu zaenkrat čakre še niso znanstveno dokazljive. Zaradi tega različne knjige o čakrah, ki so jih napisali različni jogiji, nudijo določene podobne uvide, toda hkrati v njih najdemo različna dojemanja čaker: različne funkcije čakre, značilnosti čaker, barve čaker, kako čake vplivajo na naše počutje, lokacije posamezne čakre v telesu in tehnike, ki se uporabljajo za njihovo obujanje – oz. odpiranje čaker, ali ozdravljenje posamezne čakre, čiščenje čaker.

Gre za eno izmed najobsežnejših knjig o čakrah, ki jo boste kadarkoli našli.

Naučila vas bo, kako čakre odkriti, jih zaznati, stimulirati in kako odpreti čakre. Naše čakre in njihov razvoj se namreč nanašajo na vse, kar nas obdaja: joga položaje, glasbo, umetnost, svete spise itn. Poučila vas bo o skrivnostnih poteh omenjenega, kar vam bo izredno koristilo.

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

»Poskušajte se zaljubiti v svoje čakre, v lepoto čaker, v globino posamezne čakre in skrivnostnosti čaker, ko boste teden za teden prebirali knjigo poglavje za poglavjem. Drugače povedano: naj vaše iskanje razumevanja čaker postane ljubezensko razmerje. Zakaj? Kajti edini način, da nekaj razumete do njegovih globin, je, da to tudi ljubite.«

Knjiga za počasno branje.

To ni knjiga, ki se bere na mah. Čakre so izredno obširna tema z veliko pomembnimi pogledi. Da bi prebrano bilo lažje sprejemljivo, si za branje knjige vzemite dovolj časa. Berite zgolj eno poglavje naenkrat in pustite, da se prebrano usidra v vaš duh. Vzemite si teden dni časa, da globoko premislite o tem, kar ste prebrali. Poglavje lahko preberete tudi večkrat. Tekom tistega tedna dan za dnem izvajajte vaje za svoje čakre, o katerih ste brali. Meditirajte o ključnih zadevah, da bi jih resnično uspeli ponotranjiti in dojeti.

Knjiga nudi veliko informacij o čakrah in se posveča njihovim notranjim ter zunanjim dimenzijam. Obravnava in razlaga veliko različnih pogledov na čakre, med katerimi so nekateri izredno kompleksni.

Osnovna resnica kljub temu ostaja preprosta: ko čakre enkrat pričnemo doživljati, nas čakre napolnijo s tokom notranjega zadovoljstva.

Doživljanje tega se bo sicer pričelo manifestirati počasi in postajalo intenzivnejše sčasoma. Ko se bo to zgodilo, nobene potrebe po kakršnikoli knjigi ne bo več. Kakor pravi najbolj priljubljeni indijski sveti spis Bhagavad Gita, »Tistemu, ki pozna Brahmana (Duha), Vede (Sveta besedila) več niso več potrebne, podobno kakor zemlja ne potrebuje vodnjaka, ko je že poplavljena.« “ In prav ta »poplava« je tista, ki izhaja iz našega osebnega doživljanja/naše osebne izkušnje.

Dodatno

Aktivirajte svoje čakre - Načela in vaje za telo, um in dušo 7Lastnosti

avtor
format 13,5 x 20,0 cm
isbn 9789617079364
leto-izida 2023
proizvajalec
st-strani 278 strani
vezava Mehka vezava