Bistvo samouresničitve – Modrost Paramhanse Joganande

»Samouresničevanje ali samouresničitev je spoznanje v vseh delih telesa, uma in duše, da ste zdaj lastnik Božjega kraljestva; da vam ni treba moliti, da bi prišlo k vam: da je Božja vseprisotnost vaša vseprisotnost; in da je vse, kar morate storiti, le izboljšati svoje spoznanje.«

Bistvo samouresničitve - Modrost Paramhanse Joganande 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

31.90

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Bistvo samouresničitve - Modrost Paramhanse Joganande 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Bistvo samouresničitve - Modrost Paramhanse Joganande 6

Opis

»Samouresničevanje ali samouresničitev je spoznanje v vseh delih telesa, uma in duše, da ste zdaj lastnik Božjega kraljestva; da vam ni treba moliti, da bi prišlo k vam: da je Božja vseprisotnost vaša vseprisotnost; in da je vse, kar morate storiti, le izboljšati svoje spoznanje.«

Jogananda je bil eden najpomembnejših duhovnih učiteljev 20. stoletja. Od leta 1946, ko je bila prvič objavljena njegova klasična knjiga Avtobiografija jogija, je njena priljubljenost po vsem svetu nenehno naraščala in natisnjena v več kot dvajsetih jezikih, se je dotaknila src milijonov ljudi ter tako ostaja najbolje prodajana duhovna avtobiografija vseh časov.

Knjiga Bistvo samouresničevanja je polna naukov in zgodb, ki jih je Jogananda delil le s svojimi najtesnejšimi učenci, zato ponuja enega najbolj pronicljivih in zanimivih vpogledov v življenje in nauke velikega modreca.

Nekatera poglavja vključujejo: Pravi namen življenja, O meditaciji, Kako učinkovito moliti, Zakon karme, Lekcija reinkarnacije in Načini, na katere je mogoče častiti Boga.

Veliko gradiva, ki je predstavljeno tukaj, ni na voljo nikjer drugje.

»Na tem svetu živite kot gostje. Ta svet ni vaš pravi dom. Listina za hišo, v kateri živite, je morda napisana na vaše ime, toda čigava je bila, preden ste jo pridobili? In čigava bo po vaši smrti? To je le obcestno gostišče, kratek postanek na dolgi poti do tvojega doma v Bogu.«

Veliki učitelji delujejo prek svojih učencev in Jogananda ni bil izjema. Kriyananda v uvodu piše: »Ko sem bil z njim leto in pol, me je začel nagovarjati, naj si zapisujem stvari, ki jih je govoril med neformalnimi pogovori.«

Knjiga Bistvo samouresničevanja, s skoraj 300 pregovori, bogatimi z duhovno modrostjo, je plod tega dela ljubezni. Pogled na kazalo vsebine bo bralca prepričal o obsežnosti te knjige. Ponuja tako popolno razlago resničnega namena življenja in načina za dosego tega namena, kot ju ni mogoče najti kjer koli drugje.

Ta knjiga, katere bistvo je brezčasna in univerzalna modrost: Kar iščeš, je v tebi! s to navdušujočo vsebino ponovno izkazuje svojo radost, milost, modrost in toplino. Je odlično branje za začetnika, zvestega učenca ali celo za tiste, ki še nikoli niso slišali za Paramhansa Jogando.

Svami Krijananda (rodil se je kot James Donald Walters, 19. 5. 1926–21. 4. 2013) sodi med najpomembnejše duhovne učiteljev načel joge na svetu, ki je leta 1948 pri rosnih dvaindvajsetih postal učenec indijskega jogi mojstra in svetovnega učitelja Paramhanse Joganande (avtorja klasike Avtobiografija jogija).

Na Joganandovo prošnjo je življenje posvetil poučevanju in pisanju ter pomagal drugim okusiti radost in življenje v prisotnosti Boga znotraj nas. V šestdesetih letih je predaval na štirih kontinentih in v štirih jezikih. Njegove televizijske oddaje, avdio in video posnetki govorov in glasba ter številne knjige v osemindvajsetih jezikih so se dotaknili življenja na milijone ljudi.

Najbolj je znan kot ustanovitelj in duhovni vodja vasi Ananda Village (ustanovljene leta 1968) v bližini Nevada Cityja v Kaliforniji, ki slovi kot ena najuspešnejših alternativnih življenjskih skupnosti na svetu.

Svami Krijananda je iz stare tehnike radža joge ustvaril nadvse praktično in v hipu koristno tehniko za različne ljudi, ki se lahko uporablja iz dneva v dan. Njegove knjige in spisi pokrivajo skorajda vsaka področja človeškega udejstvovanja, vključno z duhovnostjo v poslovnem svetu, vodenju, izobraževanju, umetnosti, življenju v skupnosti in znanosti. Napisal je izčrpne komentarje k Bibliji in Bhagavad Giti.

Krijananda je napisal približno 150 izdanih knjig in zložil več kot 400 glasbenih del, ki so jih skupaj prodali v več kot treh milijonih izvodov. Nekaj ​​knjig je bilo izdanih v 28 jezikih, nekatere pa se prodajajo v 90 državah. Predaval je v različnih državah po svetu. Poleg angleščine je govoril italijansko, romunsko, grško, francosko, špansko, nemško, hindujsko, bengalsko in indonezijsko.

Leta 1973 je Krijananda razvil sistem za izobraževanje otrok, imenovan Vzgoja za življenje. Šole Education for Life navajajo, da ponujajo razvijanje značaja, akademske dosežke in moralo. Šolski kurikulum je ekumenski in pouku lahko prisostvujejo učenci vseh verskih okolij. Šole so v Seattlu v Washingtonu; Portlandu, Oregonu, v Palo Altu in Nevada Cityju v Kaliforniji (vsi ZDA); v Italiji pri Assisiju; ena je bila pred kratkim (2009) ustanovljena v Gurugramu v Indiji. Tudi druge šole sprejemajo učni načrt in ideale izobraževanja za življenje. Krijanandove izobraževalne ideje so navdihnile tudi Ananda College, univerzo za jogo, kot si jo je zamislil Paramahansa Jogananda.

Kot odpovednik (renunciant) je življenje posvetil služenju drugim. Avtorske pravice za njegove knjige in glasbo je prepustil skladu. Licenčnine so bile usmerjene v financiranje širjenja Krijanandovih naukov. V starejših letih ni prejemal plače ali štipendije in je bil odvisen od donacij za vse svoje potrebe, vključno s hrano, stanovanjem in z zdravstveno oskrbo.

Leta 1997 je po uničujočem potresu v deželah Umbrija in Marke, ki je poškodoval velika območja okoli Assisija v Italiji, vključno z baziliko sv. Frančiška, v zbiralni akciji Upanje in domovi za Italijo zbiral sredstva za pomoč pri obnovi domov. Pozival je k uporabi lesa za gradnjo namesto kamnitih gradbenih materialov, s čimer bi zmanjšali število smrtnih žrtev v kasnejših potresih.

Dodatno

Bistvo samouresničitve - Modrost Paramhanse Joganande 7Lastnosti

avtor
format 14,5 x 21,0 cm
isbn 9789617079357
leto-izida 2023
proizvajalec
st-strani 315 strani
vezava Mehka vezava