Človek, kam greš?

Kako postati nadčlovek, od vekomaj buri duhove. Nadčlovek je po Šri Aurobindu človek, katerega raven zavesti je nad ravnjo današnjega človeka in ki se bo, ko se ustvarijo pogoji, dvignila sama po sebi, tudi če ne bomo na tem nič posebej naredili. Za to potrebujemo veliko časa, največkrat več življenj.

Človek, kam greš? 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 28.00€.Current price is: 26.60€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Človek, kam greš? 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Človek, kam greš? 3

Opis

Kako postati nadčlovek, od vekomaj buri duhove.

Nadčlovek je po Šri Aurobindu človek, katerega raven zavesti je nad ravnjo današnjega človeka in ki se bo, ko se ustvarijo pogoji, dvignila sama po sebi, tudi če ne bomo na tem nič posebej naredili. Za to potrebujemo veliko časa, največkrat več življenj. Seveda so nekateri sposobni to evolucijo pospešiti. Za to ni dovolj le biti veren, hoditi v cerkev, živeti v skladu z desetimi zapovedmi in se držati ritualov, ki so zapovedani v skladu z doktrino verskih sistemov, ali pa brati tovrstno literaturo in hoditi na duhovne delavnice.

Tudi sama meditacija tega ne omogoči, temveč le vzpostavlja pogoje, da to lažje naredimo. Potrebna je jasna odločitev, da gremo v smeri postati nadčlovek in se zavestno povezati z absolutnim, čisto zavestjo ali božanskim, ne glede na težave in odrekanja, ki se ob tem pojavljajo. Tak človek bo prerasel zavest, na kateri smo v tem času, ko prevladuje delovanje in razmišljanje na nižjem mentalu. Evolucija zavesti pri ljudeh poteka individualno.

Del človeštva je še vedno na najnižjih ravneh zavesti, nekaj posameznikov pa je že na višjih. To se dogaja tako v razvitem svetu kot tudi nerazvitem. Povsem normalno je, da lahko na podlagi dosedanje rasti zavesti, ki se je postopno razkrivala, pričakujemo, da bo ta pri ljudeh še naprej rasla. Šri Aurobindo (Integralna joga) pravi, da smo na razvoj zavesti do sedanje stopnje sami vplivali z različnimi tehnikami, od joge in drugih. Za nadaljnji napredek pa je potrebna jasna odločitev. Ko bomo pripravljeni, se bo zgodil spust nadzavesti oziroma naduma, kot ga on imenuje, ki se spusti v naš svet do posameznikov, ki so za to pripravljeni. To naj bi se dogajalo v skladu z namenom nadzavesti, namenom, ki podpira evolucijo in postopno dvigovanje zavesti, najprej pri posameznikih, ti pa potem vplivajo na širše množice. Ni pričakovati, da bi se to zgodilo naglo in množično, saj so le redki pripravljeni za to. Je pa to vseeno dovolj, saj že nekaj posameznikov zadostuje, da se te nove vibracije širijo, in je to zametek za ozaveščanje širših množic.

Nadčlovek naj bi bil človek, ki se zaveda svoje prave narave, to pa je duhovno bitje, individualna zavest, ki je neposredno povezana z božanskim in tukaj na Zemlji živi svoje življenje, zbira izkušnje ter vnaša duha v materijo. S tem tvorno sodeluje pri evoluciji zavesti našega planeta in evoluciji celega Vesolja. V tibetanskem tantrajana budizmu pravijo, da je osnovni vzrok za to, da se ljudje počutijo nesrečno, ravno nezavedanje svoje prave narave ter istovetenje s svojim egom in telesom. Tisočletja nazaj so filozofi, teologi in strokovnjaki vseh vrst iskali rešitev tega problema. Absolutna zavest – Božansko je že v preteklosti v skladu s programom evolucije poskrbela, da so na zemljo prišli ljudje, kot so Buda, Jezus, Zaratustra, Mohamed in drugi, ki so v kritičnih trenutkih za evolucijo človeštva prinesli neko novo iskro – znanje, ki je omogočalo nadaljevanje evolucije.

Po vsej verjetnosti je tudi v času, v katerem živimo, nastalo stanje, ko potrebujemo pomoč, da bi se rešili pat pozicije in zastoja v razvoju zavesti, v nekaterih primerih celo nižanja zavesti, kar povzroča vojne, lakoto, brezup, strah pred preživetjem. Na prvi pogled se ne zdi tako, saj imamo lažno predstavo, da smo vse bolj razviti ter da ekonomski in tehnološki napredek pomenita tudi dvig zavesti. Zavedanje se povečuje, zavest pa ne.

Razliko med obema bom podrobneje razložil v knjigi, ki je pred vami.

Dodatno

Človek, kam greš? 4Lastnosti

avtor
format 16,0 x 23,0 cm
isbn 9789619469705
leto-izida 2019
proizvajalec
st-strani 348 strani
vezava Mehka vezava