Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar. Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov. IZ VSEBINE: METEORITI IN TEKTITI Izvor imena: Grška beseda metreon označuje

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 34.00€.Current price is: 28.90€.

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov 5

Opis

Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar. Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

IZ VSEBINE:

METEORITI IN TEKTITI
Izvor imena: Grška beseda metreon označuje pojav/fenomen na nebu, iz nje pa izhajajo besede meteorid, meteor in meteorit. • Meteorid je snov, ki potuje po medplanetarnem prostoru našega osončja. V glavnem izhajajo iz asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom. Okoli Sonca lahko krožijo več milijonov let, od tu pa jih potisne Jupitrova gravitacija; posledično padejo na različne planete. • Meteor je meteorid, ki na svoji poti vdre v zemeljsko atmosfero, običajno s hitrostjo okoli 70km/s. Za seboj pušča belo sled, ki nastane zaradi segrevanja in izparevanja snovi vsled trenja v zemeljski atmosferi. Pri tem večina meteorjev zgori, nekoliko večje pa trenje upočasni. • Meteorit pa je meteor, ki je bil dovolj velik, da v zemeljski atmosferi ni zgorel, ampak je padel na Zemljo. Glede na velikost, težo in hitrost, lahko na zemeljski površini ustvari različno velike kraterje.

Meteorite delimo glede na njihovo sestavo – 92,8% je kamnitih, 1,5% je kamnito železovih, 5,7% pa železovih, . Kamniti meteoriti so predvsem iz silikatov v katerih je prisoten nikelj. Vsebujejo minerale, kot so epidot, enstatit, bronzit, diopsid, hipersten, plagioklaz, ortoklaz, serpentin, diamant in magnetit. Kamnito železovi meteoriti so mešanica železa, niklja in silikatnih mineralov.

Kot zdravilne kamne pa uporabljamo predvsem železove meteorite.
ŽELEZOVI METEORITI

Sestava: predvsem kamacit in/ali tanit, ki sta zlitini železa in niklja Trdota: 4–5 Gostota: 7,3–7,6g/cm3 Element: eter-ogenj-voda

Pri železovih meteoritih je zanimivo to, da v njih najdemo kristalizirano železo, kakršnega sicer v naravi ni. Železo v meteoritih kristalizira kubično, kar je bilo prvič ugotovljeno v primeru meteorita, ki je padel leta 1751 pri Hraščani v Hrvatskem Zagorju. Leta 1808 je namreč A. Widmanstätten segreval zbrušeno in spolirano ploščico železa iz tega meteorita, vsled česar so se na njeni površini pojavile pravilne simetrične proge kubične strukture. Ko pa je to ploščico polil s solitrno kislino, so na njeni površini nastali značilni izjedki, razporejeni na osnovi kubične strukture (Widmanstättnove podobe). V naravi največkrat najdemo kovinske meteorite. So magnetni (to je moč preveriti s kompasom), na sveže odlomljeni površini pa so srebrno beli z izrazitim kovinskim sijajem.

Nahajališča: Večina meteoritov je bila najdena na Antarktiki in v Namibijski puščavi; največji znani železov meteorit, težak 60 ton, je bil najden na farmi Hoba v Namibiji.

Možnosti zamenjave: Zanesljivo ga lahko spoznamo po teži in značilnim kovinskem sijaju na svežih prelomih.

Ponaredki: V prodaji se najdejo primerki različnih železovih rud, ki jih prodajajo kot meteorite.

Tradicionalna uporaba: V številnih starih kulturah so veljali meteoriti za darilo bogov. S pomočjo njegove vibracije so si skušali razložiti poreklo življenja. V Babilonu so ga častili kot enega najmočnejših kamnov, tamkajšnji svečeniki pa so ga uporabljali kot katalizator in hkrati zaščito v različnih magijskih obredih. Verjeli so, da odganja zlo. Meteorit je vpleten tudi v korenine islama. V veliki džamiji v Meki je t.i. Kaba, forma v obliki kocke, katerih stranice so dolge cca 11m, ki je centralno svetišče islama. V jugovzhodni zid te forme je vzidan t.i. črni kamen, ki je v resnici meteorit. Zanj pravijo, da je temeljni kamen oziroma desna roka Alaha na Zemlji.

Uporaba danes: Zaradi prevladujoče prisotnosti vseobsegajočih energij etra, je primeren kamen za izvajanje zavestne astralne projekcije, vendar ni slabo, če ga v ta namen uporabljamo v kombinaciji z apatitom ali čadavcem. Je odličen meditacijski kamen, ki privablja vizije novih poti; te nas lahko popeljejo iz turobnosti vsakdanje rutine, a je tudi tu priporočljiva uporaba v kombinaciji z apatitom, sploh pri ljudeh, ki niso dovolj ozemljeni oziroma delujejo v t.i. »arhetipu otroka«, za katerega so značilni stiki z različnimi arhetipskimi realnostmi. Energija apatita nam namreč da moč prepoznave oziroma sposobnost ločevanja resničnih inspirativnih vibracij in idej od tistih, ki nas peljejo še globlje v različne arhetipske realnosti, za katere je običajno značilna neuspešnost v pojavnem svetu. Po drugi strani ga tisti, ki imajo pretočne prve tri čakre in s tem dober stik z elementom zemlje uspešno uporabljajo v postopkih zavestne manifestacije dobrin, k čemur pripomorejo njegove magnetne lastnosti (element voda).

Več zrelosti zahteva tudi meditacija za jasnost, ki jo tradicionalno izvajamo ob podpori vibracije meteorita. Na življenjskih področjih, na katerih smo uspešni, imamo namreč situacijsko jasnost, ki nima alternative. Točno vemo, kaj je treba narediti, zato se naš um poenoti, kar vodi v uspešnost. Izberemo torej življenjsko področje, v katerem imamo težave. Tam, kjer imamo težave, ni jasnosti. Najprej jih na mentalni ravni ozavestimo – na kakšne načine se manifestirajo. Nato se sprostimo, se v umu naravnamo na namero, da želimo na tem življenjskem področju jasnost, vzamemo v roke meteorit, se prepustimo njegovi vibraciji in ob tem povezano dihamo s trebušno prepono. Zanimivo je, da ob izvajanju te meditacije pogostokrat sploh ne dobimo jasnega odgovora na mentalni ravni, kaj bi morali v problematičnih življenjskih situacijah storiti drugače, ampak pride do pravih reakcij povsem spontano takrat, ko se okoliščine, v katerih se prej nismo znašli, spet pojavijo.

Zaradi vsebnosti železa je odličen energijski kamen in krepi energijske pretoke v telesu, vpliva pa tudi na boljšo kvaliteto krvi. Lahko ga uporabljamo kot pomoč pri akumulaciji energije v hari. Poleg tega deluje sproščujoče, tako v smislu raznih telesnih napetosti kot v smislu psihične sprostitve.

Dodatno

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov 6Lastnosti

leto-izida

2022

format

16,5 x 24,0 cm

st-strani

448 strani

vezava

Trda vezava

proizvajalec

avtor

isbn

9789617129595