Grenko-sladko – Zdravilna moč žalosti in hrepenenja

Če ste se kdaj spraševali, zakaj imate radi žalostno glasbo … Če vam deževni dnevi vzbujajo občutek ugodja ali vas navdihujejo … Če se močno odzivate na glasbo, umetnost, naravo in lepoto … Potem se verjetno lahko poistovetite z grenko-sladkim stanjem duha.

Grenko-sladko - Zdravilna moč žalosti in hrepenenja 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

27.00

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Grenko-sladko - Zdravilna moč žalosti in hrepenenja 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Grenko-sladko - Zdravilna moč žalosti in hrepenenja 6

Opis

Če ste se kdaj spraševali, zakaj imate radi žalostno glasbo …

Če vam deževni dnevi vzbujajo občutek ugodja ali vas navdihujejo …

Če se močno odzivate na glasbo, umetnost, naravo in lepoto …

Potem se verjetno lahko poistovetite z grenko-sladkim stanjem duha.

Susan Cain, avtorica odmevne uspešnice Tihi, v svoji novi knjigi mojstrsko raziskuje moč grenko-sladke osebnosti, odstira nerazumljeno stran duševnega zdravja in ustvarjalnosti ter svetuje, kako naj se spoprimemo z bridkostjo, da bi zaživeli polno.

Ljudje z osebnostjo, ki je občutljiva za grenko-sladko, pogosto doživljajo dolgotrajne občutke hrepenenja, ganjenosti in žalosti, se močno zavedajo minevanja časa in čutijo nenavadno bolečo radost nad lepoto sveta. Razumejo, da sta svetloba in tema, rojstvo in smrt – grenko in sladko – vselej v paru.

Susan pravi, da grenko-sladko v nasprotju s splošnim prepričanjem ni samo bežno občutje ali doživljaj. Je tudi tiha sila, način bivanja, opevana tradicija – zelo spregledana, vendar prekipevajoča od človeškega potenciala.

Je pristen in vznesen odziv na problem, da živimo v hudo pomanjkljivem, a trmasto čudovitem svetu.

Če ne ozavestimo svoje bridkosti, pravi, se lahko zgodi, da jo bomo povzročili drugim z zlorabo, nadvlado ali zanemarjanjem. Če pa razumemo, da vsi ljudje poznamo – ali še bomo spoznali – izgubo in trpljenje, se lahko obrnemo drug k drugemu.

V času globokih razhajanj in osebne tesnobnosti nas Grenko-sladko združuje na prodorne in nepričakovane načine.

»Knjiga Grenko-sladko je osupljiva – eno najelegantnejših in izrazito človečnih del, kar sem jih prebral v zadnjih letih. Po zaslugi poglobljenih utemeljitev boste začeli drugače razmišljati o sebi in tistih, ki jih imate radi. Pristne lepote napisanega pa se boste spominjali še dolgo po tem, ko boste prebrali zadnjo stran.«

– Daniel H. Pink, najbolj prodajani avtor uspešnic Kdaj, Zagon in A Whole New Mind po izboru New York Timesa

»Grenko-sladko Susan Cain te zgrabi za srce in ga ne izpusti. O globini in lepoti njenega raziskovanja in pripovedovanja razmišljam od dne, ko sem prebrala to knjigo. Večno bom hvaležna za Tihe in Grenko-sladko, ker z njuno pomočjo veliko bolje razumem sebe in svoj odnos do sveta.«

– Dr. Brené Brown, najbolj prodajana avtorica uspešnice Atlas of the Heart po izboru New York Timesa

»Pred desetletjem sem se našla v Tihih, s knjigo Grenko-sladko pa je Susan Cain ponovno opisala in potrdila moj obstoj. Njeno novo delo znova utemeljuje, da je moje nenehno, boleče zavedanje brutalne lepote življenja način razmišljanja, ki je od nekdaj skupen umetnikom, zdravilcem in vsem, ki so globoko pozorni. Grenko-sladko bom predala vsem svojim čudovitim, občutljivim, razbolelim prijateljem.«

– Glennon Doyle, najbolj prodajana avtorica uspešnice Neukrotljiva po izboru New York Timesa ter ustanoviteljica in predsednica Together Rising

SUSAN CAIN je avtorica prodajnih uspešnic Quiet Journal, Quiet Power: The Secret Strengths of Introverts in Tihi: moč introvertnih ljudi v svetu, ki ne zna molčati. Slednja je bila prevedena v 40 jezikov in je že sedmo leto na seznamu prodajnih uspešnic New York Timesa, za najboljšo knjigo leta pa jo je izbrala revija Fast Company, ki je tudi imenovala Susan Cain za eno najbolj ustvarjalnih pišočih oseb.

Dodatno

Grenko-sladko - Zdravilna moč žalosti in hrepenenja 7Lastnosti

avtor

format

16,5 x 23,5 cm

isbn

9789617184235

leto-izida

2023

proizvajalec

st-strani

288 strani

vezava

Mehka vezava