Intuitivno prehranjevanje

Revolucionarno slovo od shujševalnih diet. Ta svetovna uspešnica je edinstven vodnik k zdravi telesni samopodobi in vseživljenjskemu dobremu odnosu do hrane.

Intuitivno prehranjevanje 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

26.91

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Intuitivno prehranjevanje 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Intuitivno prehranjevanje 6

Opis

Revolucionarno slovo od shujševalnih diet.

Sklenite mir s hrano.

Za vselej se osvobodite kroničnega sledenja shujševalnim dietam.

Znova odkrijte uživanje ob jedi.

PRELISTAJ KNJIGO >>


Ta svetovna uspešnica je edinstven vodnik k zdravi telesni samopodobi in vseživljenjskemu dobremu odnosu do hrane.

Avtorici nas v njej naučita, kako se ponovno povežemo s svojo notranjo modrostjo – kako se odučimo vsega, kar so nam kdaj govorili o štetju kalorij in drugih vidikih shujševalne kulture.

V tej posodobljeni izdaji klasične uspešnice boste spoznali, kako:

  • slediti desetim načelom intuitivnega prehranjevanja, da bi razvili drugačen, zaupljiv odnos do hrane,
  • se upreti kulturi hujšanja in za zmeraj zavrniti shujševalno miselnost,
  • poiskati zadovoljstvo v hrani, ki jo izberete,
  • biti prijazni do svojih čustev, telesa in sebe,
  • spoštovati svoje telo in skleniti mir s hrano.

Vse to in še več boste zlahka usvojili, ko bo intuitivno prehranjevanje postalo del vašega vsakdana. Začutite svobodo, ki spremlja zaupanje lastni notranji modrosti – in to vse življenje.


DESET NAČEL INTUITIVNEGA PREHRANJEVANJA

1. OPUSTITE SHUJŠEVALNO MISELNOST

Zavrzite članke iz revij in knjige o dietah, ki ponujajo lažno upanje, da boste hitro, preprosto in za vedno izgubili kilograme.

Razjezite se na shujševalno kulturo, ki spodbuja izgubljanje teže, ter na laži, ki so pripeljale do tega, da se počutite, kot da vam je znova spodletelo, ko dieta preneha delovati in vnovič pridobite vse izgubljene kilograme.

2. PRISLUHNITE LAKOTI

Ko dosežete točko pretirane lakote, vam ne koristi nobeno načrtovanje zmernega, zavestnega hranjenja več.

Če se naučite prisluhniti temu prvemu biološkemu signalu, pa položite temelje za vnovično zaupanje vase in v hrano.

3. SKLENITE MIR S HRANO

Če si govorite, da ne smete ali ne morete jesti določenih živil, boste občutili prikrajšanje, ki bo naraslo v neobvladljivo željo po hrani, nato pa v prenajedanje.

Ko se končno »vdate« prepovedanim jedem, boste uživanje hrane doživeli zelo intenzivno, kar lahko pripelje do sindroma zadnje večerje in hudih občutkov krivde.

4. POSTAVITE SE PO ROBU PREHRANSKI POLICIJI

Prehranska policija uveljavlja nerazumna pravila, ki jih je ustvarila shujševalna kultura.

Njen štab je zasidran globoko v vaši psihi in iz njenih zvočnikov se razlegajo zasmehovanje, obtoževanje in izrazi brezupa.

5. ODKRIJTE DEJAVNIK ZADOVOLJSTVA

Ko si na vse kriplje prizadevamo, da bi se podredili kulturi diet, pogosto spregledamo enega najbolj temeljnih darov našega obstoja – užitek in zadovoljstvo, ki ju lahko doživimo, ko jemo.

Ko jeste, kar resnično želite, v vabljivem okolju, je užitek ob tem močna sila, ki pripomore k vašim občutkom zadovoljstva in zadovoljênosti.

6. OBČUTITE SITOST

Da bi občutili sitost, morate zaupati, da boste sami sebi privoščili hrano, ki si jo želite.

Prisluhnite signalom svojega telesa, ki vam sporočajo, da niste več lačni, in opazujte znamenja, ki kažejo, da ste udobno siti.

7. PRIJAZNO SE SOOČITE S ČUSTVI

Tesnobnost, osamljenost, zdolgočasenost in jeza so občutki, ki jih občasno doživljamo vsi. Vsak ima svoj sprožilec in vsak ima svoj način, s katerim ga pomiri.

Nobenega od njih ne boste rešili s hrano. Morda vas bo za kratek čas potolažila, vam odvrnila pozornost od bolečine ali jo celo otopila. Ne bo pa rešila vaših težav.

8. SPOŠTUJTE SVOJE TELO

Težko je zavračati dietno miselnost, če ste nerealistični glede velikosti ali oblike svojega telesa in kritični do njiju.

Vsa telesa si zaslužijo dostojanstvo.

9. GIBANJE – OBČUTITE RAZLIKO

Pozabite na vojaško urjenje! Samo začnite se gibati in občutite razliko v počutju.

Namesto da bi se ukvarjali s tem, koliko kalorij pokurite z vadbo, raje opazujte svoje občutke ob tem, ko se vaše telo giblje.

10. POČASTITE SVOJE ZDRAVJE – JEJTE S POSLUHOM ZA TELO

Zapomnite si: da bi bili zdravi, vam ni treba jesti popolno. Od enega prigrizka, enega obroka ali enega dneva vam ne bo začelo primanjkovati hranil.

Pomembno je tisto, kar jeste redno dlje časa – šteje napredek, ne popolnost.


EVELYN TRIBOLE, licencirana nutricionistka dietetičarka in dietetičarka supervizorka za motnje hranjenja z licenco, je avtorica devetih knjig. Zdravstvene delavce z vsega sveta izobražuje o tem, kako pomagati klientom v procesu intuitivnega prehranjevanja gojiti zdrav odnos do hrane, svojega uma in telesa. Mediji jo pogosto iščejo zaradi njenega strokovnega znanja, zato je dala že na stotine intervjujev, tudi v najbolj gledanih ameriških oddajah, kot sta Fox News in Today Show, in v najbolj branih časopisih, kot so The Wall Street Journal, The Atlantic in People.

ELYSE RESCH je licencirana nutricionistka dietetičarka, spec. dietetičarka supervizorka za motnje hranjenja z licenco ter članica Mednarodnega združenja strokovnjakov za motnje hranjenja, Ameriškega združenja dietetikov in Akademije za prehrano in dietetiko. Za njo je osemintrideset let delovnih izkušenj, specializirana pa je posebej za motnje hranjenja, intuitivno prehranjevanje in zdravje v vsakem telesu (HAES). Njeno delo je bilo med drugim predstavljeno na CNN, NBC, USA Today in v Los Angeles Timesu ter Huffington Postu

Dodatno

Intuitivno prehranjevanje 7Lastnosti

format 16,5 x 23,5 cm
isbn 9789617129540
leto-izida 2022
proizvajalec
st-strani 411 strani
vezava Mehka vezava