Iskreno o vzgoji in najstnikih

Nemočni starši mi pogosto povedo, da imajo visokošolsko diplomo, izpit za avto in različne druge certifikate, le o zdravih principih vzgoje niso prejeli nobenega šolanja. Vsebina te knjige je svojevrsten poklon vsem, ki smo starši. Vsi imamo radi svoje otroke, a včasih težko sprejmemo dejstvo, da ima vsak od njih sebi lastno osebnost. Težave se

Iskreno o vzgoji in najstnikih 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 22.00€.Current price is: 20.90€.

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Iskreno o vzgoji in najstnikih 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Iskreno o vzgoji in najstnikih 6

Opis

Nemočni starši mi pogosto povedo, da imajo visokošolsko diplomo, izpit za avto in različne druge certifikate, le o zdravih principih vzgoje niso prejeli nobenega šolanja.
Vsebina te knjige je svojevrsten poklon vsem, ki smo starši. Vsi imamo radi svoje otroke, a včasih težko sprejmemo dejstvo, da ima vsak od njih sebi lastno osebnost. Težave se še posebej pogosto pojavijo ob uporniških, neposlušnih in hormonov polnih najstnikih, ki pa kljub vsemu močno potrebujejo starševsko naklonjenost, podporo, ljubezen in posluh za težave, s katerimi se soočajo.
Pogosto iskreno povem, da moramo pri vzgoji otrok najprej prevzgojiti sebe oziroma svoje programe in mehanizme delovanja, ki so v nas vtisnjeni s strani naših prednikov. Šele nato lahko slišimo, kaj otrok res potrebuje, in mu pomagamo na poti do zdrave in srečne odrasle osebe.
V knjigi boste med drugim odkrili:
– Kaj je čuječe starševstvo- Kako otroku reči ne in preživeti- Kako otroka naučiti ravnanja z denarjem- Kako dinamika med družinskimi člani (oče in sin, oče in hčerka, mama in hčerka, stari starši, tete in strici …) vpliva na vzgojo otroka
– Kako otroka vzgajati, če se starša ločita
– Kako se spopasti s pogostimi izzivi vzgoje, na primer kadar najstnik laže, loputa z vrati, se noče učiti, je zasvojen s spletom in igricami, je nasilen, ima motnje hranjenja, kaže znake depresije …- Zakaj starš otroku ni prijatelj- Kaj se zgodi, ko starši otroku ne dovolijo odrasti- Kakšno je pravo ravnovesje med strogim in popustljivim staršem- Kako svojih vzorcev ne prenašati na otroke- Zakaj je dovolj, da smo dovolj dobri starši

Svetovalnica
V Svetovalnici ni tabu tem. V njej boste našli pomoč vsi, ki ste se znašli v zanki iskanja rešitve za bolj zdrav in pozitiven odnos do sebe, svojega zakonca, par tnerja, otroka, mladostnika ali drugih pomembnih ljudi v vašem življenju.
Melita se pri svojem svetovalnem delu osredotoča na »tukaj in zdaj« in na prihodnost namesto na preteklost. Njena vloga svetovalke ni dajati enostranske rešitve problema, temveč pomagati vam poiskati metode, tehnike in vsebine, ki vas pripeljejo do tega, da se zavedate pomembnosti vložka lastne volje, želje, časa in energije v to, da se začnejo odpletati niti težav, v katerih ste se znašli. In točno to boste prejeli tudi v njeni zbirki knjig Na kavču v Svetovalnici.
Melita Kuhar je po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka.Mešanica osebnih in poslovnih izkušenj jo je pripeljala do zamisli, da bi ustanovila svojo Svetovalnico, torej nevtralni prostor, kjer lahko posameznikom in parom svetuje na vseh segmentih odnosov. Pri svojem delu s pridom uporablja svoje široko teoretično in akademsko znanje, močno razvito čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področij človekovega čustvovanja in počutja. Melita raziskuje odnose na vseh ravneh, saj so ravno odnosi neizčrpen vir oseb nostnih sprememb in uspešnih razmerij.

Dodatno

Iskreno o vzgoji in najstnikih 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 22,0 cm

isbn

9789617090017

leto-izida

2019

proizvajalec

st-strani

200 strani

vezava

Mehka vezava