Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla

Uspešnica New York Timesa! Knjiga z inovativnim pristopom pojasni, zakaj ženske izgorelost doživljamo drugače kot moški – in ponuja preprost, znanstveno podprt načrt, ki ženskam pomaga zmanjšati stres, obvladovati čustva in živeti bolj radostno.

Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 24.99€.Current price is: 23.74€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla 6

Opis

Z izgorelostjo se spopada vse več žensk, kar ne preseneča – biti ženska v današnjih časih pomeni ugoditi vedno večjim pričakovanjem okolice in ženske se izčrpajo, ko skušajo premostiti vse globljo vrzel med njimi. Kako naj imamo »rade svoje telo«, ko pa na vsaki naslovnici vidimo vsaj deset nasvetov za hujšanje, da bi se pokazale v »najboljši luči«? Kako naj v službi iščemo nove izzive, ko pa že delamo več, kot smo sposobne prenesti, in za to nismo nagrajene? Kako lahko živimo v seksističnem svetu, ki nam neprestano govori, da smo predebele, prezahtevne, preglasne in preveč sebične?

Sestri Emily in Amelia Nagoski nam pomagata prekiniti cikel, v katerem se znajdemo zaradi občutkov obremenjenosti in izčrpanosti. Namesto da bi nas prosili, naj prezremo prave ovire in družbene pritiske, ki ženskam stojijo na poti do dobrega počutja, nam s sočutjem in optimizmom pojasnita, s čim imamo opravka – in nam pokažeta, kako se postaviti zase. Na teh straneh boste izvedeli:

• kaj lahko storite, da prekinete biološki stresni cikel in telo povrnete v stanje sprostitve,
• kako upravljati t. i. monitor, predel v možganih, ki uravnava čustva frustracije;
• kako bikini industrija ženskam preprečuje, da bi imele rade svoje telo, in kako se tega ubraniti;
• zakaj so počitek, povezanost z drugimi, zavezništvo z notranjim kritikom ključ do okrevanja in preprečevanja izgorelosti.

Ob pomoči znanosti, ki nam odpira oči, dobrih nasvetov, koristnih delovnih listov in vaj se bo v tej knjigi našla vsaka ženska – in dobila moč, da življenje spremeni na boljše. Emily in Amelia ne opevata dragih, na skrb zase osredotočenih metod in puhlic niti ne vztrajata, naj stremimo k nemogočemu cilju »imeti vse«. Namesto tega nam sporočata, da smo dovolj že same po sebi, takšne, kot smo – in da tako dobro počutje lahko doseže vsaka posameznica.

Mehka vezava, 14 x 21,5 cm, 270 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

»Knjiga, poslana z neba! Preizkusila sem omenjene strategije in to mi je popolnoma spremenilo življenje.« – Dr. Brené Brown, avtorica prodajne uspešnice št. 1 Dare to Lead

»Med branjem Izgorelosti sem spoznala, da je ta knjiga drugačna od običajnih priročnikov za samopomoč, ki nas pustijo izgubljene v miselnosti o ženski neprimernosti. Našo bitko s stresom knjiga obrne na glavo in tlakuje pomenljivo pot do nečesa, čemur avtorici pravita »postati mogočna«, tako da pogumno širita sodobne in osvežujoče udarne resnice, kot »ja, težava je v patriarhatu« in »čas je, da začnemo igrati po svojih pravilih!« – Sarah Wilson, avtorica uspešnice New York Timesa First, We Make The Beast Beautiful

PREBERITE SI UVOD:

Pričujoča knjiga je namenjena kateri koli ženski, ki se je kdaj v življenju počutila obremenjeno in izčrpano zaradi kopice vsakdanjih opravil, a je kljub temu imela občutek, da ni naredila ‘dovolj’. Kar je tako rekoč vsaka ženska, ki jo poznava – vključno z nama.

Gotovo ste že ničkolikokrat slišale, kaj je dobro za vas: gibanje, zeleni smoothieji, sočutje do sebe, pobarvanke za odrasle, čuječnost, tople kopeli, hvaležnost … Vse to ste najbrž tudi že poskusile, tako kot midve. In včasih to tudi pomaga, vsaj za nekaj časa. Ampak nato pridejo druge skrbi, ker imajo otroci v šoli težave ali se v stiski znajde naš partner ali pa nam v službi naložijo nov projekt, in takrat pomislimo: Sebi se bom posvetila takoj, ko končam tole.

Težava ni v tem, da se ženske ne trudijo. Ravno nasprotno, trudimo se ves čas. Neprestano skušamo delati in biti vse tisto, kar od nas zahtevajo drugi. Pripravljene smo poskusiti kar koli – kateri koli zeleni smoothie, katero koli dihalno vajo, katero koli pobarvanko za odrasle ali sproščujočo kopel, vsakršen oddih ali dopust, ki ga lahko vrinemo v svoje urnike – da smo tisto, kar od nas zahtevajo služba, družina in svet. Skušamo si nadeti svojo lastno kisikovo masko, preden pri tem pomagamo drugim. In nato x Izgorelost se zgodba ponovi: spet pride otrok s težavami, grozen šef ali naporen semester. Težava ni v tem, da se ne trudimo. Težava tudi ni v tem, da ne vemo, kako. Težava je v tem, da je ‘dobro počutje’ dandanes postalo zgolj eden od ciljev, h kateremu naj bi stremeli vsi, a ki ga dejansko lahko dosežejo samo ljudje, ki imajo denar, čas, jahte, varuške in Oprahino telefonsko številko.

Ta knjiga je torej drugačna od vsega, kar ste o izgorelosti prebrale doslej. Spoznale bomo, na kakšen način se dobro počutje lahko kaže v vašem resničnem življenju, in soočile se bomo z ovirami, ki stojijo med vami in vašim lastnim dobrim počutjem. Te ovire bomo kot nekakšne znamenitosti na zemljevidu umestile v širši kontekst, da bomo lahko našle poti, ki vodijo okoli njih, skoznje in čeznje – včasih pa samo razbile na tisoč koščkov. S pomočjo znanosti.

Dodatno

Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla 7Lastnosti

avtor

,

format

14,0 x 21,5 cm

isbn

9789617133264

leto-izida

2021

proizvajalec

st-strani

270 strani

vezava

Mehka vezava