Beremo

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja 1
Povzela: Mirela Smajić

Pretvorite strah v zaupanje
Vesolje ste vi!

Naša povezava z ljubeznijo je pogosto le šepet sredi glasnega kaosa v našem umu. Strah in ločenost sta vzorca, ki ju je treba prekinjati iz trenutka v trenutek. Ko se resnično odločimo, da spremenimo vzorec s prošnjo in meditacijo, se začnemo bolj opirati na ljubezen kot na strah. Ljubezen postane naša nastavitev, misli lahko preusmerimo in energija se hitro vrne k resnici.Ne obsojajte svoje poti. Ne skušajte biti popolni. Le osredotočite se na odločitev, da se uglasite s frekvenco Vesolja.Način, da spoznate svojo resnico, je, da dopustite glasu ljubezni odmevati skozi vsako misel, ki jo imate. Tudi kadar skrenete v strah, kaj se bo čez dan zgodilo, zaupajte glasu ljubezni v trenutku, ko priznate, da ste izbrali narobe. Nič več ne dopuščajte beganja strahov svojega uma. Naj ima prednost ljubezen. Pomislite, kako drugačno bi bilo vaše življenje, če bi se čez dan povsem odločali za ljubezen. Predstavljajte si, da vstanete in namesto da poslušate novice, si nalijete s kavo, pregledate telefonske klice, raje začnete dan s predanostjo, prošnjo ali meditacijo.Uglasitev z ljubeznijo Vesolja zniža raven stresa, obnovi celice in spremeni energijo. Zavestni stik z ljubeznijo prekine vzorec strahu in nas vrne v našo resnično naravo.

»Strah se nikoli ne more naseliti v um, ki se je navezal na ljubezen.«

Vsakokrat, ko usmerite osredotočenje nazaj na ljubezen, opustite občutek ločenosti in se preusmerite. Kadar ste usklajeni z ljubeznijo Vesolja, miru ni mogoče zmotiti. Nobena oseba, situacija ali okoliščina vam ne more vzeti miru. Te zamisli ni ravno lahko sprejeti, ker tako globoko verjamemo v strah in ločenost. Kadar imamo občutek, da nas kdo lahko prizadene, se zaščitimo, ne glede na ceno. Na ravni uma nas nič ne more prizadeti, ker lahko v vsakem trenutku izberemo ljubezen.Več v knjigi Vesolje vas podpira >>Bolj ko si želimo ostati zavezani ljubezni, bolj bomo verjeli vanjo. O tem sem prepričana. Obvezala sem se, da se znebim strahu in se rešim zaznavanja ločenosti. Vsak novi dan mi ponuja velike duhovne naloge, ki me, ko se jih lotim, s prošnjo in predanostjo, pripeljejo bliže k zavedanju. Celo v tem trenutku, ko pišem te besede, ponovno krepim to povezavo. Vsi smo povezani v tem, da imamo enak problem in enako rešitev.Naša težava je, da zavijemo v strah in mislimo, da smo ločeni, in v tem svetu nismo varni. Pri tem, ko imamo lahko vsi ta problem, imamo vsi tudi enako rešitev. Rešitev leži v odločevalnem delu uma, ki izbira ljubezen. Ni pomembno, kje na svojem duhovnem potovanju ste, če ste na duhovni poti že dolgo ali berete o tem prvič, lahko ta trenutek sprejmete resnico, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.Duhovna pot nas vodi k duhovnim pogledom. Opuščati začnemo zaupanje v svojo prejšnjo zaznavo sveta, da raje vidimo moč kot slabost, raje enost kot ločenost in raje ljubezen kot strah. Bolj ko se nagibate k ljubezni, bolj začenjate videti z duhovnimi očmi, slišati glas ljubezni in živeti bolj veselo in svobodno. Pomeni, da opustite zaznavanje ločenosti in sprejmete, da ste eno z Vesoljem.

Z zbiranjem takih trenutkov resnične povezave začenjamo videti svet z očmi ljubezni namesto z očmi strahu.

Tudi kadar nas situacije speljejo stran, imamo moč, da se hitro vrnemo v ljubezen. Zdaj je čas, da povečamo moč resnice in zmanjšamo moč strahu in ločenosti. Torej izberite. Popolnoma se predajte svoji duhovni naravi, svojemu namenu, hrepenenju in globoki povezavi z Vesoljem. Zdaj ste pri svojem urjenju pripravljeni, da sprejmete svojo resnično povezavo. Ti koraki so oblikovani tako, da poglobijo vaše zaupanje, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.Prvi korak: Prošnja za resnico.Prošnja je pot do ljubezni. Deluje kot posrednik med vašimi občutki ločenosti in vašo resnico. Uporabite jo kot nevidnega vodnika, ki vas vodi nazaj do ljubezni.Drugi korak: Meditacija za povezavo z Vesoljem.Svoje srce lahko odprete ljubezni preko kundalini meditacije. Ta meditacija bo pospešila globoko čustveno in fizično povezavo z Vesoljem.Tretji korak: Resnica je vaše ime.Po nekaj minutah počitka počasi spustite zavedanje nazaj v telo. Zakrožite z zapestji in gležnji in se počasi usedite. V tem položaju še naprej čutite povezavo z Vesoljem. Ko sedite, globoko vdihnite in glasno recite sat nam. Zaključek vaje s to kundalini mantro vam pomaga, da se identificirate z resnico. Sat pomeni resnico in nam ime. Mantra se prevede kot »Resnica je moje ime«. Gre preprosto za priznanje, da je veličastnost Vesolja vaše pravo bistvo.Četrti korak: Hodite po poti ponižnosti.Da bi se na svoji duhovni poti resnično razvijali, morate sprejeti ponižnost. Vedoč, da ste eno z Vesoljem, pomeni sprejeti, da niste nič bolj posebni ali ločeni od drugih. To je lahko eden od največjih izzivov, ker smo bili vzgojeni, da verjamemo v zgodbe o tem, kdo smo.Hoja po poti skromnosti ne pomeni, da se odrečete veličini. Dejansko pomeni, da ste sprejeli svojo resnično veličino in moč, ki leži v vaši predanosti, povezanosti z ljubeznijo.Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja, torej ni potrebno, da hodite skozi življenje v pričakovanju, da boste ves čas živeli v božanski povezavi. Stremite k temu, da povežete veliko trenutkov zavedanja, da se na koncu spomnite, da ste duh ljubezni, ki ima izkušnjo človeka. Povabite zdaj trenutek zavedanja in si dovolite sprejeti svojo veličino.

»Morali bi biti hvaležni za vse neprijetne situacije, kajti brez njih ne bi vedeli, da je v vas nekaj neozdravljenega.«
Vsak dan se potrudite po najboljših močeh, da ostajate v dialogu z Vesoljem.

Več v knjigi Vesolje vas podpira: TUKAJ >>

O avtorici Gabrielle Bernstein:
S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo. Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira