Beremo

Kako naj Modra ženska poskrbi za zdravje in srečo?

Kako naj Modra ženska poskrbi za zdravje in srečo? 1
Modra ženska naj vedno deluje na ženski način. Najmanjši stres jo vrže iz ravnovesja. In tu je tudi odgovor, zakaj ženske tako pogosto obolevajo za rakom na prsih. Leta in leta so kopičile bolečino – čustveno bolečino v center srca. Tu je timus – žleza z notranjim izločanjem, ki napaja vse ostale hormonske centre. Timus skrbi za imunski sistem in pomlajevanje telesa. Proizvaja obrambne celice, ki lahko uničijo vse nenormalne celice.Timus se napaja zgolj z ljubeznijo. Ženska, ki želi ohraniti svojo mladost, naj poskrbi za občutek ljubezni, saj bo samo na ta način ohranila energijski pretok skozi srčno čakro.Ko ženska ne čuti več ljubezni, postaja timus vedno bolj tog in nepretočen.V osnovi bi ženska morala čutiti ljubezen do sebe. Zavestno naj se večkrat na dan umiri, globoko zadiha in si reče: »Vidim ljubezen. Vidim srečo.« V spominu naj poišče vsa obdobja, dogodke in kraje, kjer je čutila popolno ljubezen. Poišče naj slike, ki jo spominjajo na take dogodke. Pozornost naj namenja samo ljubezni. Vročinski valovi, ki so neznosni, samo odražajo njeno nihanje – vročinski valovi so samo sporočilo, da je ženska izven ravnovesja, izven harmonije.

Če ženska želi ohranjati svoje zdravje in srečo, naj ohranja svojo nežno žensko naravo.

Milina, skrb za urejanje, modrost, prilagodljivost, potrpežljivost, nežnost, prijaznost in toleranca so vrline vsake Modre ženske. Takšna ženska se ne kosa z moškim, temveč mu daje podporo. Je sposobna dokončati stvari. Takšna ženska uživa v svojih čustvih, zna jih prečistiti in ne dovoli, da bi jo čustva nadzirala. Je skrbna, ne samo za druge in okolico, temveč je v prvi vrsti skrbna do sebe; se pravilno giba, sprošča, diha, spi, prehranjuje ter uživa v ljubeči spolnosti.Če ohranja svojo naravo, ji ni treba narediti nič drugega.Več v knjigi Ko imajo hormoni žurČe je ženska brez partnerja, naj se ne napreza, da bi ga dobila. Tudi Zemlja se ne trudi, da bi Sonce nanjo sijalo, enostavno dovoli, da nanjo sije. Če to naravno privlačnost med dvema tako očitnima univerzalnima bitjema preslikamo na človeški nivo, se ženska (simbolizira Zemljo) ne napreza, da bi jo moški (simbolizira Sonce) opazil. Zemlja enostavno zapleše okrog svoje osi, da se Soncu razkaže v vsej svoji lepoti in veličini. In to počne dan za dnem, milijone in milijone let, pa se je Sonce še vedno ni naveličalo. *Povzeto po: Društvo Tao In: Kako do zdravja, sreče in dobrega partnerstvaČe pogledamo starodavna ljudstva in njihova izročila, vidimo, da so se znali povezati z božanskim preko zvoka, petja in besed ter tako povečati svojo energijo. Prepričana sem, da ste že slišali za zglob, ki prihaja z Vzhoda. Beseda OM ima magično moč tako na zavestni kot tudi na podzavestni um in je povezan z večno inteligenco. Ustreza besedi Amen, ki se uporablja v krščanskem in judovskem bogoslužju, izvira pa iz Egipta, kjer je bil bog sonca Amon-Ra. To je ime za kozmično silo, ki je ustvarila življenje v vesolju in na zemlji ter pomeni »tako bodi«.Ne gre toliko za besedo, kot pa za zven, ker je njena vrednost v zvočni vibraciji, ne pa v njenem pomenu. Tako bo vsak, ki bo izgovarjal besedo OM, zaradi njenih vibracij nagrajen s posebnimi darovi, ne glede na to, kateri je njegov materni jezik. Res pa je, da bo nagrajen samo človek, ki je tako visoke vibracije pripravljen sprejeti.Uporaba besede OM – imenovana tudi sedmi obred (vaje Vrelec mladosti ali pet tibetancev) – lahko v posamezniku, ki je pripravljen sprejeti močne in visoke vibracije, sproži izjemne rezultate. Če ga pravilno izgovarjamo, daje njegova vibracijska frekvenca močno stimulacijo hipofizi (centru za izdelavo rastnega hormona in pomlajevanje). Vendar pa naj hipofize ne bi pretirano stimulirali, če življenja ne živimo na višjem nivoju. Tako kot seme ne vzklije v nerodovitni zemlji, vrhunske vibracije ne morejo cveteti v zavesti, ki nanje še ni pripravljena. *Povzeto po: Peter Kelder: Vrelec mladosti.

Tudi v obdobju menopavze se prehranjujte po načelu srednjega glikemičnega indeksa. Pri vsakem obroku še dodatno uživajte zelenjavo, ki vsebuje veliko naravnega vitamina E. To je zelenjava iz skupine križnic: brokoli, cvetača, zelje, repa, koleraba, redkvica, črna redkev.Že sama oblika te zelenjave spominja na maternico: Zelenjava iz skupine križnic delujejo kot čistilka v telesu. V tej zelenjavi se nahaja snov sulforafan, ki daje tem živilom močan vonj pri kuhanju. Priporočam vam uživanje svežih, nekuhanih. Če jih kuhate, se z vsako minuto kuhanja dviga glikemični indeks.Križnice vplivajo predvsem na tkiva, ki jih stimulirajo hormoni, to so mehka tkiva. Ščitijo pred rakom na prsih, rodilih, prostati, debelem črevesu in pljučih. Snovi v križnicah delujejo kakor vozički, ki poškodovane celice odstranjujejo iz telesa.Naravni vitamin E ščiti celično membrano pred napadom strupenih snovi – ščiti pred prostimi radikali, poleg tega pa tudi:

  • odplavlja strupe iz telesa,
  • ščiti celično jedro,
  • vpliva na hormone,
  • vpliva na nastanek krvi in novih celic,
  • koristi živčnemu sistemu.

V času menopavze obogatite svojo prehrano še z omega 3 maščobo ter vitamini B. Raziskave so pokazale, da je najboljše dobro multivitaminsko in mineralno dopolnilo, izstopajo pa vitamin B6, magnezij in cink .* Podprite svoje telo z zelišči in pozitivnim razmišljanjem ter zavestnim iskanjem lepih spominov.*Vitamin E mora biti naraven – če posegate po prehranskem dopolnilu, bodite pozorni na oznako za naraven vitamin E – d-alfa tokoferol, d-beta tokoferol , d-gama tokoferol in d-delta tokoferol. Umetni vitamin E je zapisan z oznako dl-alfa-tokoferol.Članek je povzet iz knjige Ko imajo hormoni žurČe imate avtoimuna obolenja, vam toplo priporočam knjige:

  • Ko imajo hormoni žur. Več o knjigi: TUKAJ
  • Ko ima življenje žur. Več o knjigi: TUKAJ
  • Medicinski medij. Več o knjigi: TUKAJ