Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste je bila prvič objavljena leta 1966 in je od tedaj že večkrat ponatisnjena in prevedena v več jezikov sveta. Avtorjevo lucidno razmišljanje in raziskovanje človekove vloge in soodvisnosti v vesolju ter razumevanje osebne identitete najde vedno nove bralce vseh generacij. Alan Watts se vprašuje, kaj

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 24.90€.Current price is: 23.65€.

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste 5

Opis

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste je bila prvič objavljena leta 1966 in je od tedaj že večkrat ponatisnjena in prevedena v več jezikov sveta. Avtorjevo lucidno razmišljanje in raziskovanje človekove vloge in soodvisnosti v vesolju ter razumevanje osebne identitete najde vedno nove bralce vseh generacij.

Alan Watts se vprašuje, kaj je razlog za iluzijo, da je jaz ločeni ego, ki domuje v »vreči iz kože«. Haluciniranje o samem sebi kot o nečem ločenem od sveta človeka dela nezmožnega uvida, da je življenje sistem geološkega in biološkega sodelovanja. Ločenost jaza in fizičnega sveta privede do napačne rabe tehnologije in do poskusa, da bi si s silo podredili človekovo naravno okolje, kar vodi do njegovega uničenja. Razodeva skrivnost obstoja, s čimer predstavlja alternativo občutjem odtujenosti, ki prevladujejo v zahodni družbi, in hkrati vizijo tega, kako lahko začnemo razumevati kozmično sebstvo, ki biva v vsaki živi stvari.

Ko se ego razblini, zaživimo v sedanjem trenutku v popolni harmoniji z vsem vesoljem.

Alan Watts (1915–1973) si je pridobil tako magisterij iz teologije kot tudi doktorat iz bogoslovja, obenem si je prislužil sloves enega najizvirnejših in “samosvojih” filozofov 20.stoletja. Najbolj znan je kot interpret še posebej zenovskega budizma in na splošno tudi indijske in kitajske filozofije. Napisal je več kot 25 knjig o filozofiji in psihologiji religije.

Dodatno

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste 6Lastnosti

avtor

cas-trajanja
proizvajalec
format

15,5 x 23,5 cm

isbn

978-961-6468-

leto-izida

2018

st-strani

116 strani

vezava

Mehka vezava