Stotine temeljitih prehranskih raziskav je postavilokokos med maščobami na prvo mesto. Ne zaradi eksotike, marveč zaradi njegovega dokazanega ohranjanja in vračanja zdravja. Zakaj in kako, je natanko opisano v tej knjigi.
Kokosovo olje prihaja iz daljnih prekomorskih krajev. Naša zdrava kuhinja je brez njega slabotna. Čeprav še pred desetletjem ta nasičena bela maščoba, v toplih dneh pa olje, ni bila zaželena, je danes v zdravi kuhinji nepogrešljiva. Stotine temeljitih prehranskih raziskav je kokos postavilo med maščobami na prvo mesto. Ne zaradi eksotike, marveč zaradi njegovega dokazanega ohranjanja in vračanja zdravja. Zakaj in kako, je natanko opisano v knjigi Kokosovo olje, ki temelji na spoznanjih o njegovih čudovitih lastnostih:
- Čeprav spada med nasičene maščobe, ne dviguje ravni krvnega holesterola.
- Čeprav je neverjetno masten, ne maši žil.
- Presenetljivo dobro prenaša temperaturo kuhanja.
- Ne vsebuje transmaščobnih kislin.
- Pozna šibko točko nekaterih nevarnih bolezenskih mikrobov, ki jim niti zdravila ne pridejo blizu.
- Pospeši presnovo in tako lahko celo pomaga pri uravnavanju zdrave telesne teže.
- Dobro se obnese pri peki palačink.
- Če ga kaj ostane, si z njim lahko namažemo še kožo.
Avtorica knjige, Ajša Kranjc s Krasa, je kokos sprejela z vsemi častmi za posebne goste. Sprejela ga je v srce svoje kuhinje, ker želi, da bi njeno srce ostalo zdravo in ker v njenem telesu postane sovražnik njenih sovražnikov.
Sledite ji, ne bo vam žal.