Luč z Markom Avrelijem

Knjiga sloni na 79 vprašanjih, vzniklih iz mrzličnosti in tesnobe vsakdanjega življenja. Priročnim, pomirjajočim in brezčasnim odgovorom Marka Avrelija sledijo krajši komentarji obeh avtorjev, prirejeni za današnji čas.

Luč z Markom Avrelijem 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

19.00

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Luč z Markom Avrelijem 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Luč z Markom Avrelijem 6

Opis

Knjiga sloni na 79 vprašanjih, vzniklih iz mrzličnosti in tesnobe vsakdanjega življenja. Priročnim, pomirjajočim in brezčasnim odgovorom Marka Avrelija sledijo krajši komentarji obeh avtorjev, prirejeni za današnji čas.


Mark Avrelij, znan kot “filozof na prestolu”,  je bil zadnji od »petih dobrih rimskih cesarjev«. Zgledoval se je po vseh grških filozofskih smereh in je zadnji veliki predstavnik stoičnega nauka. Ohranjal je njegovo etiko, ostajal zahteven do sebe, pogled na soljudi pa je obraval z altruistično dobroto.


Iz knjige:

Naj vas pomirita naslednji dve misli:

Nič takega se vam ne more zgoditi, kar bi ne bilo v skladu z zakoni celote.

Nihče vas ne more prisiliti, da bi delovali zoper svoje vrednote ali božanski glas v sebi.

Kako moreš reči, da se spoštuješ, če ti je mnenje drugih pomembnejše od tvojega?

Sprejemaj brez napuha, dajaj z veselo voljo!


Charan Díaz Arquillo je psiholog z več kot 17-izkušnjami v psihoterapiji, osebnostni rasti, edukativni in organizacijski psihologiji. Diplomiral je iz humanistične in integrativne psihoterapije, čuječnosti ter klinične hipnoze na Univerzi v Barceloni in je avtor ter soavtor več knjig. Blizu so mu hinduistična in grška filozofija, vzhodnjaške zgodbe in mitologija.

Jana Capri je diplomirala iz prevajanja na Karlovi univerzi v Pragi, govori pet jezikov in vodi tečaje nevrolingvističnega programiranja. Študirala je tudi psihološko astrologijo in kreativno pisanje, je soavtorica štirih knjig in blogerka.  Zanimata jo psihosomatika in osebnostna rast. Rada bere in piše knjige, ki pomagajo k boljšemu občutku o sebi. Živi v Barceloni.

Dodatno

Luč z Markom Avrelijem 7Lastnosti

format 14,5 x 22,0 cm
isbn 9789616943949
leto-izida 2022
proizvajalec
st-strani 123 strani
vezava Mehka vezava