Poznamo več kot sto zelišč in začimb, ki jih lahko uživamo in uporabljamo za zdravljenje.
V različnih pripravkih nam pomagajo zmanjšati vnetja, okrepiti srce in imunski sistem, preprečiti ali zajeziti raka, sladkorno, alzheimerja in parkinsona. Če bi znali takšna naravna zdravila še bolj domiselno pripraviti, bi lahko bistveno zmanjšali porabo zdravil na recept.
Zelišča skupaj s sadjem in začimbami ustvarjajo izjemne terapevtske moči, v katere morda ne verjamete povsem, a sta jih poznali in uporabljali že Marija Treben, Sveta Hildegarda, pa Paracelzus, Kneipp, naš pater Ašič in številni drugi. Tudi tuji sistemi zdravljenja, kot sta nam poznani tradicionalna kitajska in ajurvedska medicina, verjamejo, da je treba poudarjati zdravje in ne bolezen. In zakaj ne bi varovali zdravja s tem, kar najdemo v naravi?
Avtorica priročnika Marmelade in želeji z zelišči je združila prijetno s koristnim. Sladka si življenje in ob tem skrbi za zdravje, ko si kuha marmelade in želeje z zelišči. Priročnik nam pomaga, da si omarice napolnimo z izbranimi začimbami in zelišči, jih dodajamo sadju in zelenjavi in kuhamo tisto, kar nam res koristi.
V kazalu priročnika najdemo na desetine bolezni, ki jih lahko omilimo ali celo odpravimo na sladek način: z marmelado in želeji z zelišči.