Metafizične meditacije – Zbirka kontemplativnih meditacij

V tem transformativnem delu Jogananda raziskuje globine metafizike in metafizičnih konceptov in daje praktične napotke za duhovne iskalce. Metafizičnže meditacije so globoka in razsvetljujoča knjiga Paramhanse Joganande, indijskega jogija in duhovnega učitelja, znanega po tem, da je zahodnemu svetu predstavil starodavne nauke joge in meditacije.

Metafizične meditacije - Zbirka kontemplativnih meditacij 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

19.90

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Metafizične meditacije - Zbirka kontemplativnih meditacij 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Metafizične meditacije - Zbirka kontemplativnih meditacij 6

Opis

V tem transformativnem delu Jogananda raziskuje globine metafizike in metafizičnih konceptov in daje praktične napotke za duhovne iskalce.

Metafizične meditacije so globoka in razsvetljujoča knjiga Paramhanse Joganande, indijskega jogija in duhovnega učitelja, znanega po tem, da je zahodnemu svetu predstavil starodavne nauke joge in meditacije.

Knjiga je razdeljena na vrsto poetičnih in kontemplativnih meditacij, od katerih se vsaka osredotoča na določen vidik metafizike. Jogananda spretno prepleta vzhodne in zahodne filozofske ideje, črpa iz hindujskih in jogijskih naukov ter krščanskega misticizma, da bi ponudil univerzalen pogled na duhovnost.


Paramhansa Jogananda (rojen kot Mukunda Lal Ghosh; 5. januar 1893 – 7. marec 1952) je bil indijski hindujski menih, jogi in guru, ki je s svojo organizacijo Self-Realization Fellowship (SRF) (Društva za samouresničitev) / Yogoda Satsanga Society (YSS) v Indiji predstavil učenje meditacije in krija joge milijonom ljudi, zadnjih 32 let pa je živel v Ameriki.

Bil je glavni učenec bengalskega guruja joge swamija Sri Yukteswarja Girija, ki ga je njegova rodbina poslala, da bi širil nauke joge na Zahod, dokazoval je enotnost med vzhodnimi in zahodnimi religijami ter pridigal o ravnovesju med zahodno materialno rastjo in indijsko duhovnostjo.

Zaradi njegovega dolgoletnega vpliva na ameriško jogijsko gibanje in zlasti na jogijsko kulturo Los Angelesa so ga strokovnjaki za jogo označili za očeta joge na Zahodu.


S svojimi meditacijami Jogananda bralce popelje na duhovno potovanje in jih povabi, da se poglobijo v področja kozmične zavesti, božanske ljubezni in samouresničitve. Raziskuje naravo duše, namen življenja in medsebojno povezanost vseh bitij. Jogananda s svojimi besedami vodi bralce, da presežejo omejitve fizičnega sveta in se prebudijo v svoji resnični naravi duhovnih bitij.


Obstaja več prepričljivih razlogov, zakaj bi morali prebrati knjigo Metafizične meditacije.

Globoka duhovna modrost: Jogananda je bil zelo spoštovan duhovni učitelj, ki je globoko poznal tako vzhodne kot zahodne filozofije. Njegovi nauki črpajo iz starodavne jogijske modrosti in krščanskega misticizma ter ponujajo edinstven in celovit pogled na duhovnost. Z branjem te knjige lahko dostopamo do globoke duhovne modrosti, ki nam jo je posredoval Jogananda, in pridobimo vpogled v naravo resničnosti, zavest in namen življenja.

Praktični napotki: Metafizične meditacije ne predstavljajo le metafiziko in metafizičnih konceptov, temveč ponujajo tudi praktične napotke, kako jih uporabiti v vsakdanjem življenju. Jogananda ponuja tehnike in meditacije, ki jih lahko vključimo v svojo duhovno prakso. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen praktikant, vam lahko ta praktična orodja pomagajo poglobiti razumevanje in doživljanje duhovnosti.

Univerzalna privlačnost: Jogananda s svojimi nauki presega verske in kulturne meje, zato so dostopni in pomembni ljudem iz vseh družbenih slojev. Njegova spoznanja o naravi duše, moči ljubezni in medsebojni povezanosti vseh bitij odmevajo z univerzalno resnico, ki presega vsak posamezen sistem verovanja. Z branjem te knjige lahko razširite svoja duhovna obzorja ter spodbudite občutek enotnosti in harmonije.

Notranja preobrazba: Metafizične meditacije lahko povzročijo globoko notranjo preobrazbo. Joganandove besede niso le intelektualne ideje, temveč močni katalizatorji za osebno rast in samouresničitev. S sodelovanjem pri meditacijah in kontemplacijah v tej knjigi lahko bralci prebudijo speče duhovne sposobnosti, razširijo svojo zavest in doživijo globljo povezanost s svojim resničnim jazom.

Navdih in spodbuda: Jogananda piše z občutkom navdiha, upanja in spodbude. Njegove besede vam lahko dvignejo duha in vas spodbudijo, da se podate na duhovno potovanje. Knjiga služi kot spremljevalec in vodnik, ki vam nudi tolažbo in vodstvo v težkih časih ter vas navdihuje, da si prizadevate za višje ideale.

Dodatno

Metafizične meditacije - Zbirka kontemplativnih meditacij 7Lastnosti

avtor

format

13,5 x 20,0 cm

isbn

9789617079418

leto-izida

2023

proizvajalec

st-strani

120 strani

vezava

Mehka vezava