Beremo

Najpomembnejše vprašanje v vašem življenju

Najpomembnejše vprašanje v vašem življenju 1
Pomislite na svoje popotovanje kot na pohod, ne zgolj skozi gozdove, ki prekrivajo gorati teren. Četudi pohod poteka navkreber in je prepoln izzivov, imate jasno pot, po kateri lahko rešujete izzive vzneseno in v njih celo uživate. Ni treba, da je vsak “izziv” negativna ali naporna izkušnja. Določeni izzivi v življenju so lahko vznemirljivi in čudovito nagrajujoči. Vendar pa lahko naletite na boleče in naporno popotovanje, če se preveč oddaljite od Poti in si poskušate pot do vrha gore utreti skozi zaraščeno goščavo. V tem trenutku bi vam resnično prišel prav vodnik. Na prizorišče stopi Duša.
Na tem pohodu Duša vodi zaradi dobrega razloga. Na vrhu gore je že bila, zato ve, kako se vrniti tja in poleg tega je njena pot najhitrejša.V resnici je Duša prav zdaj na vrhu gore.
Res je. Duša v resnici nikamor ne gre, temveč je že tam, kamor si želita priti Telo in Um. Duša je, kakor Bog, že zdaj in venomer cela, popolna in brezhibna. Ničesar ne zahteva ali potrebuje. Enostavno se odloči, da bo v svoji lastni izkušnji spoznala samo sebe. V tem je natančno takšna kot Bog. Pravzaprav Duša je Bog v posamični obliki.

Védenje duše: Na vrh gore vodi več kot ena pot in ni pravih ali napačnih poti do tja.

Na popotovanju vas Duša ne vodi k cilju, temveč vas tja kliče. Duša vam bo zmeraj vnovič kazala pot, ko se bo prebijala skozi goščavo z druge strani ter se tako povezovala z vašim Umom in Telesom, da bo utirala pot. Vendar pa, nikdar ne bo vztrajala, da se podate ravno po tej poti.
Tako je zato, ker vaša Duša ve, da je več kot ena sama pot do vrha gore in da ni “prave” ali napačne poti do tja. nemara so nekatere poti pač hitrejše od drugih, kar pa še ne pomeni, da so to prave in druge napačne. Pomeni zgolj, da so te hitrejše.

…. Popolnost je tisto, za kar na Popotovanju sploh gre.

Popolnost je cilj.
Je načrt.
Je predmet stremljenja, želja in sla.
Je tarča, ciljna tarča, namera in ambicija.
Je središče, v katero namerite puščico. Je Sveti gral. Zdaj pa moramo zelo pozorno razjasniti, kako je mogoče doseči Popolnost. Kako je to videti v praksi? Če je načrt Duše doseči Popolnost na Svetem popotovanju (in v resnici to je njen načrt), potem je v življenju resnično pomembno eno samo vprašanje:

Kako tisto, kar počnem v tem trenutku, služi načrtu moje Duše?

Povzeto iz knjige Edino pomembno >>