Ne skrbi, bodi srečen

Vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke

Ne skrbi, bodi srečen 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 17.90€.Current price is: 17.00€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Ne skrbi, bodi srečen 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Ne skrbi, bodi srečen 6

Opis

Vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke

Ne skrbi, bodi srečen je praktičen vodnik za obvladovanje tesnobe pri otrocih. Preproste vaje in spodbudne besede – ki temeljijo na tehnikah kognitivno-vedenjske terapije, kot so jo razvili otroški psihologi – bodo otroku pomagale, da obvlada tesnobne misli in občutke. Knjiga je namenjena otrokom, starim od sedem do enajst let.

Se vam zdi, da je vaš otrok pogosto zaskrbljen?

Ga pogosto boli trebuh ali pa je razdražljiv, jokav, jezen ali zaprt vase?

Se s težavo zbere ali pa ne kaže zanimanja za stvari, ki so ga prej zanimale?

To morda kaže, da je tesnoben.

Ta knjiga je napisana za otroke, stare sedem do enajst let, saj imajo takrat mnogi občutek, da jih pesti veliko skrbi.

PRELISTAJ KNJIGO >>

Šolski testi, težave s prijatelji, telesne spremembe, večje zanimanje za svojo fizično privlačnost in privlačnost drugih – vse to so nove in včasih zastrašujoče izkušnje. Otroci v tem obdobju navadno začnejo uporabljati družbena omrežja in spremljati novice, zabavne medije ter dogajanje po svetu. Nič čudnega ni, da je to zanje lahko tesnobno obdobje.

Vaš otrok bo s pomočjo Fiza – prijaznega in spodbudnega lika, s katerim se lahko poistoveti – delal zabavne in simpatične vaje, med katerimi se skrivajo številni koristni nasveti, navdihujoče trditve in praktične informacije za starše.

»Ta knjiga je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. V njej bodo našli jasne razlage in primere tesnobnih občutkov, misli in doživljanja ter se naučili, kako jih razumeti in obvladovati. Še posebej mi je všeč, da je knjiga polna pozitivnih trditev, ki jih bo otrok lahko s pridom uporabljal, in zgledov, kako so tesnobo obvladali drugi otroci, saj se otroci pogosto lahko počutijo, kot da imajo edini te strahove. Če vedo, da to ni res, jim je to lahko v veliko uteho.

Ker nas tesnobni občutki in misli navadno navdajajo glede nečesa, kar se bo morda zgodilo v prihodnosti, je pri obvladovanju in premagovanju teh simptomov neprecenljiv tudi uvod v čuječnost. Čim bolj se otroci z dihom, telesom in čuti lahko povežejo s tem, kar doživljajo v sedanjem trenutku, tem prej se bodo naravno naučili, kako znova začutiti umirjenost in zadovoljstvo.

To je odlična knjiga, ki jo nujno potrebujemo in bo otrokom v težavnih obdobjih v veliko oporo.«

– Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka z akreditacijo Britanskega združenja za svetovanje in psihoterapijo

POPPY O’NEILL je avtorica knjig o duševnem zdravju za otroke in odrasle. Njena zbirka otroških knjig o duševnem zdravju je ena najbolje prodajanih na Amazonu.

Dodatno

Ne skrbi, bodi srečen 7Lastnosti

avtor
format 15,8 x 20,5 cm
isbn 9789617090963
leto-izida 2021
proizvajalec
vezava Mehka vezava
st-strani 150 strani