Beremo

Neale Donald Walsch: Srečnejši od Boga

Neale Donald Walsch: Srečnejši od Boga 1
Povzetek po knjigi Srečnejši od Boga pripravila: Mirela Smajić

Spremenite vsakdanje življenje v izredno izkušnjo

Bog mi je rekel, naj vam povem tole:
Nič ni treba popravljati; vse zahteva čaščenje.
Ustvarjeni ste bili, da se sklonite, da bi lahko odkrili vse mnoge čudeže pod vašimi nogami.
Ustvarjeni ste bili, da se raztegnete, da bi lahko našli svoj prelepi nebeški obraz natanko nad tem, kar ste mislili, da morate nositi.Ko pozovem Boga, da naj mi govori, se počutim ravno tako majhno in osamljeno kot vi. Toda ravno takrat brez posebnega razloga začnem sijati.Zdaj ste priče izrednemu mehanizmuVi ste bili ustvarjeni za srečo. In četudi ste srečni, ste bili ustvarjeni za večjo srečo. Četudi ste zelo srečni, ste lahko še srečnejši.Kako srečni? Kako srečni ste lahko? No, lahko ste srečnejši od Boga.Ta knjiga ponuja popolno razlago o tem, kako deluje življenje. Vsakdanje življenje lahko spremeni v izredno izkušnjo.

Neverjetna resnica, ki bo osupnila svet. Resnica, ki jo lahko sprejme peščica.

Boga ne potrebujemo več. Pravzaprav ga nikoli nismo potrebovali. Boga ne potrebujemo za nič.Ta strašna resnica bo osupnila svet. To je neizrečena resnica, o kateri nihče ne želi govoriti. Toda to ni vsa neizrečena resnica. Njen preostali del govori o tem, zakaj Boga ne potrebujemo za nič.To, da ne potrebujemo Boga, ni isto, kot če bi rekli, da nam Bog ne koristi.
Pravzaprav ravno zato, ker imamo neverjetno korist od Boga, ne potrebujemo Boga.Ne morete ne imeti Boga v vašem življenju, in to je nekaj, česar mnogi ljudje ne morejo verjeti. Ne morejo verjeti najvišji obljubi Boga: Vedno sem z vami, vse tja konca časa.Ne morete ne uporabiti Boga, pa če to še tako zanikate, in to je še nekaj, česar mnogi ljudje ne morejo verjeti. Ne morejo sprejeti najčudovitejše resnice, ki jo učijo vse religije, vsaka na svoj način:Prosi in prejel boš.
Ker ljudje ne morejo sprejeti te resnice, povsem napačno razumejo formulo, po kateri lahko ustvarijo vse, kar želijo doživeti v življenju.To formulo imenujem proces osebnega ustvarjanja – nekateri ljudje to imenujejo zakon privlačnosti – in zaradi tega Bog ni neuporaben, temveč ravno nasprotno. Zaradi tega je naša izkušnja Boga prisotnejša, pomembnejša in resničnejša kot kadarkoli.

Nova dobra novica

Mnogo ljudi meni, da je trpljenje bistven del življenja.
Trpljenje je treba »darovati« Bogu. Treba ga je prenašati v tišini. To vam prinaša točke v nebesih. Naša kultura je docela posvojila idejo, da nekateri ljudje nočejo biti ves čas srečni. Ko jim govorite o tem, kako ste lahko »srečnejši od Boga«, jim postane neugodno. Svarijo vas, da ste »nerealistični«. Morda celo menijo, da »trgujete s hudičem«.Dejali vam bodo, da življenje mora biti nesrečno. Življenje je proces. Je šola. »Brez bolečine ni dobitka« in podobno.Ljudje množično verjamejo v to. Ko jim poveš, da v življenju nikoli ni treba biti nesrečen, da nikomur nikoli ni treba biti nesrečen, te pogledajo postrani. Ne vejo, kaj naj počnejo s tem. Ne vejo, kam bi s tem. Pogosto vam povejo, da pojdite nekam s tem …Ideja, da ste lahko srečnejši od Boga, je zares bogokletna.
Pa vendar je resnična. Ni predobra, da bi bila resnična, je predobra, da ne bi bila resnična.
Dobra novica je, da vam ni treba skozi pekel, če hočete priti v nebesa.Sreča je vaše naravno stanje. In ta prostor lahko zasedate ves čas. Nikoli več vam ni treba biti nesrečni.
Življenje je bilo ustvarjeno za srečo.
To ne pomeni, da nikoli več ne boste žalostni, saj žalost in nesrečnost nista ista pojma.

Več v knjigi Srečnejši od Boga >>

O avtorju:
Neale Donald Walch je bil rojen septembra leta 1943 v krščanski družini v Milwaukeeju v Wisconsinu (ZDA). Že zgodaj se je odločil za iskanje prave duhovne resnice. Preučeval je Biblijo, Rig Vedo (staroindijsko sveto zbirko hvalnic) in med drugim tudi Upanishads (filozofsko besedilo besedil hinduizma). Pravi, da njegove knjige ni »narekoval« ampak prej navdihoval bog, in da lahko pomagajo ljudem vzpostaviti razmerje do boga iz moderne perspektive. Verjame v panteističnega boga, ki ni fizično ločen od človeka, sveta, materije. Njegova vizija je razmah in združitev vseh teologij današnje dobe, da bi bile bolj dostopne potrebam današnje dobe. Oblikoval je svoj Človekoljubni tim, kot duhovno gibanje katerega namen je širiti panteistično verovanje, zlasti to, da smo vsi z bogom in življenjem neločljivo povezani v celoto. Ves svet ga pozna po serijah knjig Pogovori z Bogom.