Beremo

Neale Donald Walsch: Vsa modrost leži v vas

Neale Donald Walsch: Vsa modrost leži v vas 1

Izhod iz zanke negativnosti

Ko se energija privlačnosti odzove na zakon nasprotij, lahko uporabimo dar modrosti, ki nam omogoči, da razumemo svojo izkušnjo.To načelo trdi: “Vsa modrost leži v vas. Na zemljo vas ni postavil brezsrčni Bog, ki se je odločil, da vam ne bo dal modrosti, s pomočjo katere bi vedeli, kako delovati v tem okolju. Ravno nasprotno, sem ste bili poslani zato, da uporabite to okolje, da bi dosegli namen, zaradi katerega ste prišli sem – kar je smisel življenja samega po sebi – in dobili ste modrost, da dojamete oboje, modrost in način, kako jo doseči.Pokličite to modrost, kadarkoli in kjerkoli začutite potrebo po njenem vodstvu. Prišla bo.Več v knjigi Srečnejši od bogaModrost je orodje, ki je dano vam in vsem čutečim bitjem. To je nekaj, kar vam omogoča, da ste si vsako negativno izkušnjo, ki jo prestajate, poslali sami, da bi si zgradili kontekstualno polje, znotraj katerega lahko doživite sebe in svet, kakor ste ga hoteli doživeti.Pogosto se to “delo” dogaja na nezavedni ravni ali na ravni višje zavesti. Zatorej ni nujno, da se tega zavedate.Dar modrosti vam omogoča, da to ozavestite, da preidete iz oblaka nezavedanja v jasnino prek kontekstualnega polja, ki predstavlja življenje okoli vas in priklicuje energijo privlačnosti v to polje, s tem ko se vztrajno usmerja natanko v to, kaj hočete v danem trenutku izbrati, pri čemer prepoznava vse nasprotujoče si okoliščine prav tako kot vašo stvaritev, ki ustvarja priložnosti, ne opozicijo.Mojstri so nam dejali: “Ne sodite po videzu.” Ravno to so imeli v mislih.Razumevanje nam omogoča, da vidimo stvari takšne kakor so v resnici, in da ne zapademo v čaščenje Satana, ki vidi vsako stvar negativno.Dar modrosti vam omogoča spoznanje, da lahko, medtem ko potujete po svoji življenjski poti, na tej poti pričakujete tisto, čemur nekateri pravijo “neuspeh”.

“Bolj ko napredujete, na več pasti boste naleteli,” nam pravi Helena Petrova Blavatsky. “Pot, ki vodi naprej, je osvetljena z enim samim ognjem – ognjem poguma, ki gori v srcu. Bolj ko si upamo, več bomo dosegli. Bolj ko se bojimo, bolj bo usihala svetloba.”

Zvijača je v tem, da vidimo “neuspeh” kot je, kar je. Sploh ne kot neuspeh, ampak kot priložnost. Več v knjigi Srečnejši od boga, Neale Donald Walsch