Beremo

Ovire na poti k ljubezni do sebe

Ovire na poti k ljubezni do sebe 1

“Ljubezen ni dejavnost. Ničesar vam ni treba storiti. Ko izprašate svoj um, spoznate, da vas zgolj stresne misli ločujejo od tega, da postanete ljubezen.” Katie Byron

Česa se najbolj sramujete?

Začnite pri stvari, ki se je najbolj sramujete. Morda boste potrebovali kar nekaj časa, da jo boste izbrskali. Ljudje smo namreč precej skrivnostni glede stvari, ki se jih sramujemo, želimo jih popolnoma skriti, ne le pred drugimi, temveč tudi pred seboj.Skrivamo se za krinko samospoštovanja, medtem ko nam misli govorijo, kako nesposobni smo in kakšne neodpustljive stvari vse smo storili. Vse te skrivnosti kar kričijo po samoizpraševanju.

Vse dokler nekaj prikrivate, ne morete biti svobodni.

Na koncu se tiste reči, ki se jih najbolj sramujemo, izkažejo za največje darilo, ki ga lahko podarimo naprej.Zelo spoštujemo ljudi, ki nam iskreno povedo, kaj vse so prestali in kako natančno jim je to uspelo. Pri ljudeh, ki so z odprtim srcem prebrodili hude stiske, nas privlači resnica v njih, ki nam pomaga, da tudi sami najdemo tisto, kar je resnično za nas. Rada bi vam pokazala, da je popolnoma varno pogledati v oči vsemu, kar ste prestali, in o tem prenehati tajiti samemu sebi – morda le zato, da dar, ki ga odkrijete, delite naprej. Tudi sama sem včasih imela skrivnosti, še posebej pred seboj, a sem odkrila, da so pravzaprav veliko darilo, ki ga danes lahko širim med ljudi.Zdaj se lahko odpravim kamor koli, in to brez strahu, da bi me razkrinkali. Vsakemu posamezniku se lahko pridružim v njegovi bolečini, saj sem svoja prepričanja raziskala do najtemnejših globin. Izprašala sem jih in izpuhtela so kot neprijetne sanje. Pošasti sem pogledala naravnost v oči in videla le nemočnega otroka, ki je prosil za mojo ljubezen. Le kaj drugega naj spoštujem kot svoje lastno preljubo življenje? Nekoč tega nisem zmogla, mešalo se mi je od mojega lastnega trpljenja. Če sem lahko jaz opravila to vajo, jo lahko tudi vi.Vse vaje so opisane v knjigi Potrebujem tvojo ljubezen – Je to res?Nihče, ki trdi »moral bi se imeti rad«, ne ve, kaj je ljubezen. Kajti ljubezen je to, kar že smo.Če torej verjamete, da bi se morali imeti radi, kadar se nimate, živite v iluziji.Ali ni preobrat bolj resničen? »Ne bi se smel imeti rad.« Kako veste, da se ne bi smeli imeti radi? Ker se nimate! To je to. Za zdaj.Resnica se prav nič ne ozira na duhovne reči. »Moral bi se imeti rad« – uh! Na katerem planetu?
Ljubezen ni dejavnost. Ničesar vam ni treba storiti.
Ko izprašate svoj um, spoznate, da vas zgolj stresne misli ločujejo od tega, da postanete ljubezen…

Katie Byron, povzeto iz knjige Potrebujem tvojo ljubezen – Je to res?