Beremo

Ozdravite svoje odnose

Ozdravite svoje odnose 1

“Ni mogočnejše zdravilne sile od ljubezni.
Vsem, ki jih poznate, ponudite obilo utehe in sprejetja ter podpore in ljubezni.
Zavedajte se, da se vam takšne misli, medtem ko jih pošiljate, tudi vračajo.”
Louise L. Hay

Odpuščanje je čudežno zdravilo, ki smo ga vsi dolgo iskali.

Verjetno se danes počutite precej lažji in lepši. Proslavite svojo svobodo in obdajte se z ljubeznijo. Naša današnja tema govori o ljubezni. Morda želite odsloviti staro ljubezen, ozdraviti skrhane odnose, ali pa iščete novo ljubezen.Rada bi, da se takoj pogledate v ogledalo. Ali vidite to čudovito in ljubečo osebo, ki vam vrača pogled? To je najpomembnejša oseba, ki jo poznate – vi sami!Če želite ozdraviti kakšen odnos, je prvi odnos, ki ga morate popraviti, odnos do sebe. Zakaj bi si kdo želel biti z vami, če še sami nočete biti s seboj? Ko ste zadovoljni sami s seboj, se izboljšajo tudi vsi drugi vaši odnosi.

Srečen človek je zelo privlačen za druge.
Če iščete več ljubezni, morate imeti raje sebe.
Tako preprosto je to.

To pomeni, da se ne smete kritizirati, se pritoževati, valiti krivde nase, se smiliti sebi in se zatekati v osamo. To pomeni, da morate biti zelo zadovoljni s seboj v tem trenutku in izbirati misli, ki v vas že zdaj vzbujajo dobro počutje.Ljubezni ni mogoče doživljati univerzalno, saj jo vsakdo doživlja po svoje. Nekateri resnično čutijo ljubezen le z objemi in dotiki. Drugi morajo slišati besedi: »Ljubim te.« Tretji morajo videti izraz ljubezni v obliki daril ali cvetja. Pogosto je naša najljubša pot sprejemanja ljubezni enaka temu, kako jo sami najlažje izkazujemo.Predlagam, da z ogledalom vsak dan, brez izjeme, vadite izkazovanje ljubezni. Izrekajte si ljubeče afirmacije ob vsaki primerni priložnosti. Dokazujte si, da se imate vse bolj radi. Privoščite si romantiko in ljubezen. Razvajajte se. Pokažite si, kako izjemni ste.

Življenje nam vedno vrača čustva, ki jih gojimo v sebi.

Ko boste poglabljali čut za ljubezen in romantiko, bo kot magnet privabilo k vam pravo osebo, s katero boste lahko delili svoje vse močnejše občutke intimnosti. Če želite preiti od razmišljanja o osamljenosti k razmišljanju o čustveni izpolnitvi, morate v sebi in svoji okolici ustvariti ljubeče duševno ozračje. Pustite, da se razkadijo vse negativne misli o ljubezni in romantiki. Razmišljajte raje o tem, da bi z vsemi, ki jih srečate, delili ljubezen, jih cenili in sprejeli.

Ko se boste resnično vzljubili takšne, kot ste, boste ostali osredinjeni, mirni in varni, vaši odnosi doma in na delovnem mestu bodo vzcveteli.

Opazili boste, da se drugače odzivate na ljudi in okoliščine. Zadeve, ki so bile za vas nekoč nepogrešljive, se vam ne bodo več zdele ključne. V vaše življenje bodo prihajali novi ljudje, nekaj znanih pa vas bo morda zapustilo. To je sprva zastrašujoče, a je lahko tudi poživljajoče in razburljivo.Ne pozabite: Šele ko boste razmišljali o veselih stvareh, boste postali srečni. Vsi si bodo želeli vaše družbe, vsi vaši odnosi pa se bodo izboljšali in vzcveteli.Izrecite afirmacijo:
Globoko v središču mojega bitja je vrelec ljubezni brez dna. Jaz sem ljubezen.

Meditacija: Ljubezen zdravi

Ni mogočnejše zdravilne sile od ljubezni. Vsem, ki jih poznate, ponudite obilo utehe in sprejetja ter podpore in ljubezni. Zavedajte se, da se vam takšne misli, medtem ko jih pošiljate, tudi vračajo.Odpustite si. Vredni ste ljubezni. Čudoviti ste. Močni ste. Dovzetni ste za vse dobro. Imejte odprto srce, da bi v sebi našli prostor, v katerem biva brezpogojna ljubezen.Izrecite afirmacije:
Dovzetna sem za ljubezen.
Pripravljena sem ljubiti in biti ljubljena.
Imam čudovite, složne odnose, v katerih vladata medsebojno spoštovanje in skrb.

Povzetek iz knjige Vaje pred ogledalom, Louise Hay