Počivaj, igraj se, odraščaj

Kako razumeti predšolske otroke (ali kogar koli, ki se vede tako) – Knjiga Počivaj, igraj se, odraščaj temelji na znanosti in odnosno-razvojnem pristopu priznanega psihologa Gordona Neufelda ter razkrije, kako odločilna je vloga staršev pri ustvarjanju pogojev, da majhni otroci lahko cvetijo.

Počivaj, igraj se, odraščaj 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

27.00

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Počivaj, igraj se, odraščaj 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Počivaj, igraj se, odraščaj 6

Opis

Kako razumeti predšolske otroke (ali kogar koli, ki se vede tako)

Knjiga Počivaj, igraj se, odraščaj temelji na znanosti in odnosno-razvojnem pristopu priznanega psihologa Gordona Neufelda ter razkrije, kako odločilna je vloga staršev pri ustvarjanju pogojev, da majhni otroci lahko cvetijo.

Majhni otroci, osupljivi, ljubljeni ter s sposobnostjo, da v nekaj sekundah iz radosti preidejo v frustracijo, so eni od najbolj nerazumljenih ljudi na tem planetu.

Starši in skrbniki se spopadajo s temi otročički, ki so znani po svojem skrajnem vedenju, od izbruhov jeze, upiranja in agresivnosti do separacijske anksioznosti, protestov, ko je čas za spanje, in neposlušnosti.

Ključ do razumevanja otrok je v zavedanju, da njihovo kljubovalno vedenje nima nič z nami osebno in da ne gre za motnjo ali težavo.

Knjiga Počivaj, igraj se, odraščaj temelji na znanosti in odnosno-razvojnem pristopu priznanega psihologa Gordona Neufelda ter razkrije, kako odločilna je vloga staršev pri ustvarjanju pogojev, da majhni otroci lahko cvetijo.

Govori o tem, kako se majhni otroci razvijajo, od intenzivne potrebe po navezanosti in ključnega pomena igre do discipline, ki zaščiti razvoj.

Knjiga je napisana očarljivo in s sočutjem do otrok ter obogatena z njihovimi zgodbami in zgodbami njihovih staršev, tako da bo za vedno spremenila to, kako razmišljamo o predšolskih otrocih v našem življenju.

»Ta knjiga ni samo poklon nadarjenosti dr. MacNamara, ampak tudi njenemu absolutno trdnemu prepričanju, da je treba spoznanja o odnosu in razvoju deliti s tistimi, ki so odgovorni za vzgojo naših otrok … Dr. MacNamara je prava oseba, da vam pove to zgodbo in vas popelje od teorije k praksi. Ne bi mogli biti v boljših rokah.«

– dr. Gordon Neufeld, avtor uspešnice Otroci nas potrebujejo in ustanovitelj organizacije Neufeld Institute

»Deborah MacNamara, ki je svoj pristop utemeljila na teoriji navezanosti in prelomnem delu dr. Gordona Neufelda, je napisala nujno potreben priročnik, kako naj kot starši vzgajamo otroka ob razumevanju njegovega notranjega sveta. Ta knjiga je razvojna znanost, prevedena v praktično ljubezen.«

– Gabor Mate, dr. med., predavatelj, avtor uspešnice Ko telo reče ne in soavtor knjige Otroci nas potrebujejo

»Končno knjiga, ki pomaga razumeti protislovja, pred katera nas nenehno postavljajo majhni otroci s svojo ljubkostjo in istočasno trdoglavostjo. Avtorica na podlagi izsledkov raziskav pokaže, kako zelo se motimo, ko jih poskušamo učiti in vzgajati po principih, ki veljajo za odrasle. Ko razumemo, da majhni otroci niso zgolj pomanjšani odrasli in sprejmemo njihovo nezrelost kot nujen del odraščanja, se nam odpre povsem novo polje možnosti. V njem življenje s predšolskimi otroci postane lahkotnejše, prijetno in igrivo. Pomaga nam postaviti temelje, na katerih bomo z zaupanjem in radostjo vzgajali in vodili otroke na poti v odraslost.«

– dr. Urška Žugelj, psihologinja

»Knjiga Deborah MacNamara je polna uvidov v naravo otroka in pozitivno vzgojo. Knjiga Počivaj, igraj se, odraščaj, ki je blagoslov za starše in učitelje, opozarja na pomembnost zgodnje navezanosti med staršem in otrokom za optimalni razvoj in strastno zagovarja temeljni pomen igre za otrokovo dobrobit in ustvarjalnost. Dr. MacNamara ima posluh tako za otrokove potrebe kot za najboljše prakse za starše. Preberite, premislite, delite.«

– Raffi Cavoukian, priznan kanadski kantavtor, pesnik in avtor otroške glasbe

»To mora prebrati vsak starš predšolskega ali mlajšega otroka. Dr. MacNamara jasno prikaže razvojna obdobja predšolskih otrok, tako da lahko starši bolje razumejo njihovo čustveno stanje. S tem razumevanjem postane vzgoja predšolskega otroka lažja. Preberite jo in resnično boste postali ‚otrokova najboljša možnost«.

– Kristy Pillinger, glavna urednica revije Nurture Parenting Magazine

Dr. Deborah MacNamara je klinična svetovalka in pedagoginja z več kot 25 let izkušenj pri delu z otroki, mladimi in odraslimi. Poučuje na Neufeld Institute, izvaja svetovalno dejavnost ter redno predava o razvoju otrok in mladostnikov staršem, vzgojiteljem, pedagogom in strokovnjakom za duševno zdravje. Še vedno piše, daje intervjuje na radiu in televiziji ter predava o potrebah otrok in mladih na podlagi razvojne znanosti.

Dodatno

Počivaj, igraj se, odraščaj 7Lastnosti

avtor

dr. Deborah Macnamara

format

14 , 0 x 22 , 0 cm

isbn

9789617184150

leto-izida

2023

proizvajalec

Založba Primus

st-strani

319 strani

vezava

Mehka vezava