Radost – Sreča, ki izvira iz notranjosti

OSHO v knjigi Radost razlaga, kar običajno pojmujemo kot radost, ni radost; v najboljšem primeru je zabava. Je samo način, kako se izognemo samim sebi. Je način, kako se omamimo, utopimo v nečem, da bi lahko pozabili na svojo zagrenjenost, skrbi, tesnobnost, bojazni. Kar izvira od zunaj, ni in ne

Radost - Sreča, ki izvira iz notranjosti 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.90€.Current price is: 18.90€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Radost - Sreča, ki izvira iz notranjosti 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Radost - Sreča, ki izvira iz notranjosti 5

Opis

OSHO v knjigi Radost razlaga, kar običajno pojmujemo kot radost, ni radost; v najboljšem primeru je zabava. Je samo način, kako se izognemo samim sebi. Je način, kako se omamimo, utopimo v nečem, da bi lahko pozabili na svojo zagrenjenost, skrbi, tesnobnost, bojazni.

Kar izvira od zunaj, ni in ne more biti radost. Vse, kar je odvisno od nečesa, ni in ne more biti radost. Radost vznikne iz vašega jedra. Je absolutno neodvisna – neodvisna od vseh zunanjih okoliščin. In ni beg pred seboj; v resnici je srečanje s seboj.

Najprej je treba poskrbeti za srečo, za radost, trdi Osho. Ko se vedno znova odločite za srečo, ko se odločite, da boste radostni, ne potrebujete meditacije. Meditacija se začne dogajati sama od sebe.

Radost je esenca tega, iz česar je narejeno vesolje.

Vendar morate gledati naravnost predse, zazreti se morate v to, kar je tik pred vami.

Če gledate vstran, zgrešite bistvo.

O AVTORJU

OSHO je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.

Dodatno

Radost - Sreča, ki izvira iz notranjosti 6Lastnosti

leto-izida

2017

format

14,0 x 22,0 cm

st-strani

177 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616950992

proizvajalec

avtor