Beremo

Stres porodi strah in bolezni

Stres porodi strah in bolezni 1
Starodavni daoisti so do notranjih vaj dospeli prek pozornega proučevanja in uporabe fizikalnih zakonov narave in naravnih načel zdravljenja. Njihova skladnost s temi fizikalnimi zakoni – ki so isti zakoni, kakršni vladajo človeškemu telesu – notranjim vajam dodeljuje posebno moč, da zmamijo obolele dele telesa nazaj v njihov naravni red, v zdravje.Ko jih združimo, notranje vaje sestavljajo čudovit sistem samozdravljenja, ki je prilagojen zdravstvenim potrebam vsakega posameznika. Kadar vaje opravljamo vsakodnevno, ne spodbujajo zgolj osvoboditve od bolezni in bolečine, temveč tudi čudovit občutek blagostanja, ki izhaja iz posameznikovega srca.

Daoisti so poudarjali, da mora človek izvajati te vaje vsak dan, da bi lahko v najslabšem primeru ohranjal brezhibno zdravje in srečo v svojem življenju. Čutili so, da imata vsak moški in vsaka ženska pravico živeti življenje, osvobojeno fizične bolečine, mentalnega neskladja in duhovne nesebičnosti.

Več v knjigi Popolni sistem samozdravljenjaStres porodi strah in bolezni. Staranje trenutno v nas vzbuja podobe visokega krvnega tlaka, arterioskleroze, embolij, rakavih obolenj in vseh mogočih bolezni.Glavni poudarek notranjih vaj je usmerjen v krepitev našega telesa in uma. Njihov cilj je utrjevanje vseh notranjih sistemov, vključno s čustvenim in duhovnim.Če te enostavne vaje opravljamo vsakodnevno, se lahko veselimo staranja z občutkom lahkotnosti in prijetnega vznemirjenja, vedoč, da s seboj iz leta v leto nosimo notranji občutek vitalnosti in pozornosti, ki izhaja le iz življenja, osvobojenega tesnobe pred prihodnjimi boleznimi in oslabelostjo zaradi sedanjih bolezni.Notranje vaje opravljamo z lahkoto, ne zahtevajo nikakršnega napora niti zanje ne potrebujete ogromno časa. So darilo starodavnih daoistov svetu in če jih uporabljamo modro ter z občutkom hvaležnosti, nam bodo zelo dobro poplačale vloženi čas in energijo.Vaje o razdeljene v štiri kategorije:

  • splošne vaje za redno vzdrževanje zdravja
  • specifične zdravilne vaje za posamične organe ali dele telesa
  • dihalne vaje
  • meditativne in kontemplativne tehnike

Več v knjigi Popolni sistem samozdravljenja. Sedaj 20% popust. Več: TUKAJ