Tao – Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu

Kako uskladiti življenje v najboljših in najslabših časih? Kako najti kompas za krmarjenje po svetu, za katerega nimamo zemljevida? Obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanja? Obstaja. Čeprav se zdi, da prevladujejo nemiri in norost, obstaja kot kamen

Tao - Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 31.70€.Current price is: 30.11€.

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Tao - Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Tao - Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu 6

Opis

Kako uskladiti življenje v najboljših in najslabših časih? Kako najti kompas za krmarjenje po svetu, za katerega nimamo zemljevida? Obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanja? Obstaja. Čeprav se zdi, da prevladujejo nemiri in norost, obstaja kot kamen trdna razsodnost, ki ni podvržena vetrovom sprememb ne glede na to, kako ostro nas bičajo.

Tao de jing ponuja ene izmed najkoristnejših vpogledov v to, kako živeti, kar jih je kdaj zapisalo kakšno človeško bitje. Knjižica starega mojstra z zgolj 5000 pismenkami prepoznava vir človekovega trpljenja in zdravilo zanj; z izjemo Svetega pisma velja za največkrat prevedeno, interpretirano in natisnjeno knjigo v zgodovini. Lao Zi je osupljivo jedrnato zasadil časovno kapsulo za zdravljenje, ki je nismo še nikoli bolj potrebovali.

V knjigi boste izvedeli, kako vam sporočila od taa pomagajo vrniti se v naravno stanje dobrega počutja.

Ključni načeli, ki sta temelj trajne ozdravitve:

1. prava preobrazba se ne zgodi zgolj zaradi manipuliranja s simptomi, temveč tako, da se lotimo težave v jedru in se spopademo s strahom, bolečino in prepričanji, ki povzročajo simptome, in
2. zdravljenje poteka preko razbremenitve ali odpuščanja.

Odpuščanje ne pomeni, da odobravamo zlorabo ali krutost. Prav nasprotno: pomeni, da se imamo dovolj radi, da se ne sprijaznimo z negativnimi oblikami ravnanja, ki smo jih deležni. Poleg tega si izkazujemo čast z odločitvijo, da bomo imeli več od tega, da pustimo preteklost za sabo, kot če se je oklepamo. Ko lahko opustimo zamere in v celoti stopimo v sedanji trenutek, smo svobodni.

Bistvo Tao de jinga je vlivanje moči. Ne takšne moči, po kateri hrepeni svet, temveč gre pri njem za moč nepremagljive resnice, ki zareže skozi zaplete, ki jih splete strah, in vreže pot do čudežev. Tao bo za vas dosegel vse, česar ne morete narediti sami.

Vprašanje »Kaj v resnici potrebujete?« je meditacija, ki traja vse življenje. Če znate razlikovati med tistim, kar mislite, da potrebujete, in tem, kar v resnici potrebujete, boste ugotovili, da so vaše resnične potrebe precej manjše od tega, kar so vas učili, in da ste ves čas preskrbljeni.

Življenjski odnosi so najgloblji in naši duši omogočajo največjo rast. Njihova vrednost je neprecenljiva. Med takšnimi odnosi so lahko tisti s starši, brati in sestrami, zakoncem, otroki in drugimi pomembnimi družinskimi člani. Vse življenje imate lahko celo določene drage prijatelje, poslovne partnerje ali duhovne kolege. Sklenili ste sveto dušno pogodbo. Odkrijte, kakšno, in jo blagoslovite.

Sorodne duše niso samo ljubezenski partnerji; so vsi ljudje, s katerimi najdete stik na ravni duše.
Nekatere sorodne duše vam prinašajo izjemno veselje, druge so strašansko zahtevne. Nekatere so oboje. Če imate dolgotrajen naporen odnos z nekom, prosite tao, naj vam razkrije nauk, ki vam ga odnos ponuja.

Težave obstajajo zgolj tako dolgo, da izluščite darila, ki jih prinašajo. To še posebno velja v težavnih odnosih. Ko odkrijete darilo in ga odvijete, je težava odslužila, zato izpuhti. Takrat lahko vzpostavite stik na globlji ravni ali pa vsak odide svojo pot z občutkom zaključenosti.

Tao si prizadeva, da bi vam priskrbel srečo, ki jo iščete, zato potrebuje vašo pomoč. Ne skušajte vsiliti svoje volje namesto tistega, kar hoče biti. Konec koncev, vaša volja je tisto, kar hoče biti. Pustite življenju, da se vam pridruži skupaj s tistimi, ki spadajo k vam, vsem drugim in vsemu drugemu pa pustite, da najde svoje pravo mesto na obsežni prostranosti Velike poti.

Kako vemo, da življenje poteka dobro?

Kako se znajti v obdobju, ko imate občutek, da ne veste, kje se vas drži glava, ali pa da se vam sesuva življenje?

Odkrijte v knjigi Tao!

Iščite popolnost, vendar dovolite nepopolnost. Naj bo to, kar na videz ne deluje, del tistega, kar deluje. Naj dan in noč podkrepljujeta drug drugega. Naj se zlo umakne dobremu. Dopustite združitev tistega, kar se zdi ločeno. Življenje ni vprašanje ravnovesja. Ravnovesje je odgovor na vprašanja življenja.

Počnite, kar vas poživlja. Nehajte početi, kar vas mrtvi.

Tao ne ločuje, temveč zaobjema. Vsakršna oblika razdeljenosti zgolj krepi utvare, zaradi katerih človeštvo ostaja v trpljenju.

V knjigi boste izvedeli tudi najpomembnejše elemente kariere, ki temelji na tau in tudi, kaje dela vodje izjemne?

JE LAHKO ZDRAVLJENJE ŠE BOLJ PREPROSTO?

Oglejmo si glavne pristope, s katerimi lahko ohranimo uglašenost svojega telesa s taom, ostanemo zdravi in se dobro počutimo. Te tehnike se morda zdijo samoumevne, vendar smo mnogi postali nezbrani ali odtujeni od njih, zato nas je treba opomniti, kako enostavna je lahko pot dobrega počutja.

1. Dihaj.
2. Dobro jej.
3. Počivajte po pameti.
4. Gibaj se.
5. Kar se da zmanjšaj in obvladuj stres
6. sledi veselju

O avtorju:
Alan Cohen ima magisterija iz psihologije in človeškega organizacijskega razvoja. Napisal je 27 priljubljenih navdihujočih knjig, vključno z uspešnico A Course in Miracles Made Easy (Tečaj čudežev: preprosto) in nagrajeno knjigo A Deep Breath of Life (Globok dih življenja). Alan je ustanovitelj in direktor organizacije Foundation for Holistic Life Coaching. Poleg tega je osrednji govornik in voditelj na seminarjih na temo življenjskega mojstrstva, duhovnega razvoja in vizijske psihologije. Z družino živi na Havajih.

Zbirka PREPROSTO je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju.

Delo na sebi je najtežje začeti, zato nas te knjige spodbujajo k premiku v izkušnjo,
ki nas bo naprej usmerila v bolj poglobljeno raziskovanje tistega, kar doživljamo v svoji notranjosti.

V zbirki sta že izšli:

Matteo Pistono: Meditacija
in
Atasha Fyfe: Odkrivanje preteklih življenj

Dodatno

Tao - Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 23,0 cm

isbn

9789612291440

leto-izida

2020

proizvajalec

st-strani

304 strani

vezava

Mehka vezava