Teorija nadzora

Kako vzpostaviti učinkovit nadzor nad svojim življenjem. Knjigo “Teorija nadzora” boste prebrali verjetno na mah. Kot da ne gre za strokovno knjigo, niti za vprašanja iz vsakdanjega življenja, ampak za napete zgodbe kakega spretnega opisovalca človeških dogodivščin.

Teorija nadzora 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 27.90€.Current price is: 26.50€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
 • Teorija nadzora 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Teorija nadzora 6

Opis

Vse, kar razmišljamo, kar delamo, kako se počutimo, je posledica dogajanj znotraj nas samih. Kako vzpostaviti učinkovit nadzor nad svojim življenjem.


Avtor knjige, dr. William Glasser, ameriški psihiater in svetovalec ljudem v stiskah, zna zapletene vzroke človeških stisk in še bolj zapleteno reševanje teh stisk prikazati v zanimivem, vsakomur razumljivem jeziku.


Glasserjeva spoznanja opisana v več kot dvajsetih knjigah danes koristno uporabljajo ne le svetovalci in psihoterapevti na področju psihiatrije in klinične psihologije, temveč tudi učitelji, vzgojitelji, socialni delavci, zdravniki, medicinske sestre, ravnatelji, managerji, duhovniki in drugi na zelo različnih področjih dela in delovanja.

Pretežni del knjige se ukvarja z vedenji, ki jih izbiramo, ko si prizadevamo nadzirati svoje življenje. Vse vedenje je sestavljeno iz štirih komponent: iz naših ravnanj, misli, čustev in fiziologije. To, kar delamo in to, kar mislimo, vedno opisujemo z glagoli, kot sta denimo teči in meditirati, čustva pa opisujemo s pridevniki, kot je na primer depresiven, ali s samostalniki, kot depresija.

Deset aksiomov teorije nadzora:

 • Edina oseba, katere vedenje lahko nadzorujemo, smo mi sami.
 • Vse, kar lahko ljudem damo ali od njih dobimo, je informacija.
 • Vsi dolgotrajni psihološki problemi so problemi odnosov.
 • Problematični odnos je vedno del našega sedanjega življenja.
 • Kar se je zgodilo v preteklosti, ima močno zvezo s tem, kakšni smo danes, vendar lahko zadovoljujemo svoje osnovne potrebe le v sedanjosti in jih nadaljujemo zadovoljevati v prihodnosti.
 • Žene nas pet genetskih potreb: preživetje, ljubezen in pripadnost, moč , svoboda in zabava.
 • Svoje potrebe lahko zadovoljimo le z zadovoljitvijo podob iz našega sveta kakovosti.
 • Vse, kar počnemo, je da se vedemo.
 • Vsako vedenje je celovito vedenje in ga sestavljajo štiri komponente: dejavnost, mišljenje, čustvovanje in fiziologija.
 • Vsa celovita vedenja so izbrana, vendar imamo neposreden nadzor le nad komponentama dejavnosti in razmišljanja. Svoje čustvovanje in fiziologijo lahko nadziramo le posredno z izbiro dejavnosti in razmišljanja. Vsako celovito vedenje opisujemo z glagoli in ga poimenujemo po najočitnejši sestavini.

dr. William Glasser je bil ameriški psihiater rojen v Clevelandu, Ohio. Glasser je razvijalec Realitetne terapije in Teorije izbire. Njegove ideje se osredotočajo na osebno izbiro, osebno odgovornost in osebne transformacije. Glasser je bil znan po uporabi svoje teorije na področju socialnih vprašanj, kot so izobraževanje, vodenje, zakonske zveze…

Glasser se je oddaljil od konvencionalnih psihiatrov z opozorilom javnosti o možni škodi za stroko psihiatrije, ki jo povzroča v svoji tradicionalni obliki zaradi skupnega cilja po diagnosticiranju bolnika z duševno boleznijo in predpisovanju zdravil za zdravljenje posamezne bolezni. Glasser je zavzel za obravnavo duševnega zdravja kot vprašanje javnega zdravja.

Dodatno

Teorija nadzora 7Lastnosti

avtor

Dr. William Glasser

format

16 , 2 x 23 , 0 cm

isbn

9789617060553

proizvajalec

Založba Chiara

leto-izida

2021

st-strani

310 strani

vezava

Mehka vezava