Beremo

Vedno enako vedenje povzroči vedno enake izkušnje

Vedno enako vedenje povzroči vedno enake izkušnje 1
Če učinek placeba razkriva, kako lahko misel spremeni fiziologijo – lahko bi rekli, da um prevlada nad snovnim, bi lahko preučili svoje misli in njihov vpliv na možgane in telo. Začnimo s svojimi vsakdanjimi mislimi.

Smo bitja navad.

Vsak dan skozi našo glavo šine od 60.000 do 70.000 misli in 90 odstotkov teh misli je popolnoma enakih kot tiste, ki smo jih imeli dan pred tem. Vstanemo na isti strani postelje, jutranja opravila v kopalnici in na stranišču so vsak dan enaka, češemo se enako, sedimo na istem stolu in jemo enak zajtrk, v isti roki držimo isto skodelico, v službo se peljemo po isti poti in počnemo enake stvari, ki jih tako dobro obvladamo in sicer z istimi ljudmi (ki nas živcirajo enako) – vsak dan. Potem odhitimo domov, da bi lahko hitro prebrali elektronska sporočila in večerjali, saj se nam mudi pred televizor, da bi gledali svoje najljubše nadaljevanke.
Potem odhitimo v kopalnico, kjer si hitro umijemo zobe, večerna rutina v kopalnici pa je enaka jutranji. Nato odhitimo v posteljo, da bi se čim bolj naspali – seveda vsak večer ob istem času. Naslednji dan vse skupaj ponovimo.Več v knjigi Placebo ste vi – Vaš um je pomemben sedaj 20% popustČe se vam zdi, da trdim, da večino življenja preživimo na “avtopilotu”, imate prav.
Če nam po glavi rojijo vedno enake misli, vedno znova sprejemamo enake odločitve.
Vedno enake odločitve privedejo do vedno enakega vedenja.
Vedno enako vedenje povzroči vedno enake izkušnje.
Ustvarjanje vedno enakih izkušenj izzove vedno enaka čustva.
In vedno enaka čustva so vzrok vedno enakih misli.Zaradi tega zavestnega ali nezavednega procesa vaš biološki ustroj ostaja enak. Ne možgani ne telo se prav nič ne spremeni, ker mislite vedno enake misli, počnete vedno enake stvari in živite pod vplivom vedno enakih čustev. – čeprav morda skrivaj upate, da se bo vaše življenje spremenilo.Za trenutek premislite o svojem življenju. Kaj to pomeni za vas? Če mislite enake misli kot včeraj – najverjetneje jih – so vaše današnje odločitve enake včerajšnjim. Nespremenjene današnje odločitve vplivajo na nespremenjeno vedenje jutri. Nespremenjeno vedenje oz. navade povzročijo doživljanje enakih izkušenj v prihodnosti. Enaki dogodki v vaši prihodnji resničnosti nenehno ustvarjajo enaka predvidljiva čustva. Vaš včeraj postane vaš jutri. Vaša preteklost dejansko postane vaša prihodnost.Opisano predstavlja “vas” – vašo identiteto oz. osebnost. To je vaše stanje duha. Udobno je, brez napora in samodejno. To je vaš znani jaz, ki, iskreno povedano, živi v preteklosti.Če hočete ustvariti novo osebno resničnost – novo življenje – morate preučiti misli, ki vam vrvijo po glavi, jih spremeniti. Ozavestiti morate nezavedno vedenje, zaradi katerega so vaše izkušnje ves čas enake, potem pa sprejeti nove odločitve, poskrbeti za nova dejanja in tako ustvariti nove izkušnje.

Več v knjigi Placebo ste vi – Vaš um je pomembenSedaj 20% popust