Beremo

Za spremembo je potreben ukaz naši podzavesti

Za spremembo je potreben ukaz naši podzavesti 1
Za to, da lahko spremenimo svoje zdravstveno stanje, odnos do nečesa, sposobnost zaslužiti denar ali karkoli, moramo najprej “stopiti na žogo in pogledati, kam jo bomo poslali”. Dokler se ne začnemo uzavedati, da nekaj ni v redu, ne bomo naredili nič. Nato se lahko šele odločimo, kaj sploh želimo spremeniti. Ko to ugotovimo, obstaja še vstopni pogoj, kar pomeni “imeti dovolj energije“.Torej, tudi v primeru, če smo se odločili nekaj spremeniti, nam to ne bo uspelo, če nimamo dovolj energije.Tudi medicinsko zdravljenje ne bo dovolj uspešno, če nimamo dovolj energije, ki jo telo potrebuje za samozdravljenje. Za tiste, ki ne razumejo drugega načina za pridobivanje energije, je višek potrebne energije že takrat, ko počivamo. Delati v času, ko se zdravimo, ni ravno pametno početje.V primeru, da imamo preveč kilogramov in smo fizično zanemarjeni, obenem pa se zavedamo, da potrebujemo telovadbo, si lahko kupimo najboljšo opremo, vendar če nimamo viška energije, se telovadbe sploh ne bomo lotili, saj je niti ne zmoremo. Mnogi bi rekli, da smo leni, vendar je lenoba le posledica pomanjkanja energije. Če se lotimo telesne vadbe, ko nimamo volje in dovolj energije, se pravi “na silo”, razen frustracij in občutka nemoči ne bomo dobili ničesar. Gre torej za potreben višek energije, ki nam ga lahko da nekdo od zunaj: terapevt, tehnologija, kemija itd.Lahko pa ga dobimo tudi s tem, da se povežemo “navzgor in navzdol”, naredimo torej axis mundi, in tako dobimo višek energije.Tudi močan motiv in želja za spremembo ali dokazovanje nam lahko dasta več energije.Več v knjigi Človek, kam greš?

Lahko energijo dobimo še kje drugje?

Energija je lahko tudi strast in jasen namen. Šele ko imamo v sebi nekakšen naboj, se spremembe lahko dejansko tudi lotimo. Lažje je namreč delati spremembe, če imamo že v osnovi boljša izhodišča. Če smo npr. fizično bolni in živimo v dobrem partnerskem odnosu, nam lahko tudi ta prinese tisti višek energije, ki ga potrebujemo, da se lažje spreminjamo in pozdravimo.

Jasen namen

Namen in odločitev, da bomo nekaj naredili, sta hkrati tudi “ukaz naši podzavesti“, da nas pelje v določeni smeri. Torej, želeti si nekaj, še ni dovolj, ključna je prav odločitev.Odločitev vedno pomeni tudi sprejeti odgovornost. V primeru da se odločimo za nekaj, česar se potem ne držimo, smo v notranjem konfiktu.

Več v knjigi Človek, kam greš? Marjan Ogorevc