Beremo

Zakaj ne smete nikdar kritizirati denarja

Zakaj ne smete nikdar kritizirati denarja 1
Eden od razlogov, zakaj mnogi ljudje denarno komaj shajajo in nikdar nimajo dovolj denarja, je, da denar obsojajo. Kar obsojate, dobi krila in odleti.Zapomnite si, da izgubite tisto, kar obsojate. Ne morete privlačiti nečesa, do česar ste kritični.

Pravico imate obogateti

Vaš zavestni in podzavestni um se morata strinjati. Vaša podzavest sprejema tisto, kar zares občutite kot resnično. To prevladujočo idejo vaš podzavestni um vedno sprejme. Prevladujoča ideja mora biti bogastvo, ne revščina.Temeljno pravico imate, da ste bogati. Tukaj ste, da bi živeli v obilju in bili srečni, žareči in svobodni.Tukaj ste, da bi rasli, se duhovno, mentalno in materialno širili in razvijali.Ko nekoč doumete moči lastnega podzavestnega uma, imate pri sebi zemljevid do kraljeve poti k bogastvu vseh vrst – duhovnemu, mentalnemu ali finančnemu.Vsakršen mentalni konflikt glede bogastva lahko presežete s pogosto afirmacijo: “Podnevi in ponoči sem deležen podpore pri vsem, kar me zanima.”Več v knjigi Moč vaše podzavestiZavist in ljubosumje sta oviri za pretok bogastva. Naj vas uspehi drugih radostijo.Nikdar ne uporabljajte izraza “umazano bogat” in ne recite: “Preziram denar.” Kar kritizirate, izgubite. Denar sam po sebi ni ne dober ne slab, toda razmišljanje o njem v dobri ali slabi luči ga naredi takšnega.

Ovire in prepreke na poti do bogastva

Občasno ste verjetno že slišali, kako je kdo dejal: “Vsak, ki služi velike vsote denarja, je zagotovo pokvarjenec.”Oseba, ki govori in razmišlja na ta način, običajno trpi za finančno boleznijo. Nemara je zagrenjena in zavida nekdanjim prijateljem, ki so bili uspešnejši in imajo zdaj na voljo več denarja. Če je tako, potem si ta oseba sama ustvarja težave. Ker goji negativne misli o prijateljih in jih obsoja zaradi njihovega bogastva, blaginja in premoženje bežita stran od nje. Ta oseba sama odganja natanko tisto, za kar moli.V revščini ni nikakršne kreposti. To je bolezen uma. Nemudoma se morate ozdraviti te mentalne bolezni.

Naj vam denar ne postane bog

Naj vam denar ne postane bog. Zgolj simbol je. Zapomnite si, da je resnično bogastvo v vašem umu. Tukaj ste, da bi živeli uravnovešeno – to pa vključuje pridobitev vsega denarja, ki ga potrebujete.Naj denar ne postane vaš edini cilj. Zahtevajte bogastvo, srečo, mir za vse. Tedaj vam bo vaš podzavestni um dal obrestne obresti na vseh teh izraznih področjih.

dr.  Joseph Murphy, več v knjigi Moč vaše podzavesti