Zakaj zbolimo

Skrita epidemija, ki je vzrok večine kroničnih bolezni – in kako se boriti proti njej – Dr. Benjamin Bikman, mednarodno priznani znanstvenik in eden vodilnih pri raziskovanju presnovnih motenj, v knjigi Zakaj zbolimo predstavlja revolucionarne dokaze, ki povezujejo hude bolezni in imajo pogosto skupni osnovni vzrok – inzulinsko rezistenco. Da, inzulinska rezistenca utegne biti ‘epidemija, za katero morda še niste slišali’.

Zakaj zbolimo 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

29.90

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zakaj zbolimo 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zakaj zbolimo 6

Opis

Skrita epidemija, ki je vzrok večine kroničnih bolezni – in kako se boriti proti njej

Dr. Benjamin Bikman, mednarodno priznani znanstvenik in eden vodilnih pri raziskovanju presnovnih motenj, v knjigi Zakaj zbolimo predstavlja revolucionarne dokaze, ki povezujejo hude bolezni in imajo pogosto skupni osnovni vzrok – inzulinsko rezistenco. Da, inzulinska rezistenca utegne biti ‘epidemija, za katero morda še niste slišali’.

Po vsem svetu se borimo z boleznimi, ki so nekoč veljale za redke. Zdravimo simptome, ne da bi se zavedali, da imajo vse pogosto nekaj skupnega.

V podrobno dokumentiranem in lahko razumljivem vodniku dr. Bikman pojasnjuje, kako je inzulinska rezistenca postala najbolj razširjena zdravstvena motnja po vsem svetu in zakaj prizadene vse več ljudi. Čeprav so posledice inzulinske rezistence lahko hude, pa ta ni nujno vseživljenjsko stanje.

Avtor ponuja preproste, znanstveno utemeljene pristope za odpravo tega stanja ali preprečevanje njegovega razvoja, vključno z večino kroničnih bolezni, ki jih povzroča. Če želimo zajeziti naraščajočo stopnjo debelosti, sladkorno bolezen tipa 2, Alzheimerjevo bolezen, nekatere vrste raka, bolezni srca in številne druge bolezni, je skrajni čas, da se natančneje posvetimo inzulinu.

Naš način prehranjevanja in telesna aktivnost sta v veliki meri bodisi povzročitelja inzulinske rezistence ali njena ozdravitelja. To, da spremenimo vsakdanje življenjske navade, je najpomembnejše in največ, kar lahko storimo sami. In če smo oboroženi z znanstveno utemeljenimi rešitvami, nam lahko uspe.

Benjamin Bikman je doktoriral iz bioenergetike na Univerzi vzhodne Karoline s poudarkom na raziskovanju presnovnih

Dodatno

Zakaj zbolimo 7Lastnosti

avtor
format 15.5 x 23,5 cm
isbn 978-961-7083-16-3
leto-izida 2024
proizvajalec
st-strani 289 strani
vezava Mehka vezava