Zgodba o sebi

Uporabite modrost eneagrama in postanite to, kar v resnici ste – Ian Morgan Cron, avtor knjižne uspešnice Pot k sebi, v tem preobražajočem vodniku razkriva še več modrosti eneagrama – starodavnega sistema za razvrščanje tipov osebnosti – in nam pojasni, kako vsak od nas živi v zgrešeni zgodbi, ki nasprotuje širši zgodbi božje milosti o tem, kaj nam je namenjeno postati.

Zgodba o sebi 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

24.90

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zgodba o sebi 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zgodba o sebi 6

Opis

Uporabite modrost eneagrama in postanite to, kar v resnici ste

Ian Morgan Cron, avtor knjižne uspešnice Pot k sebi, v tem preobražajočem vodniku razkriva še več modrosti eneagrama – starodavnega sistema za razvrščanje tipov osebnosti – in nam pojasni, kako vsak od nas živi v zgrešeni zgodbi, ki nasprotuje širši zgodbi božje milosti o tem, kaj nam je namenjeno postati.

Ian Cron, ki se pri tem opira na svojo psihoterapevtsko izobrazbo in lastne izkušnje, razloži, kako:

  • na novo napisati svojo zgodbo o tem, kdo smo,
  • se osvoboditi tiranije nezavednih sporočil, ki smo jih ponotranjili kot otrok,
  • in preseči omejujoče vedenjske vzorce, ki nam preprečujejo, da bi našli svoj pristni jaz.

Cron nam učinkovito pokaže, kako lahko vsakdo preseže zmotne predstave o sebi, uporabi edinstveno moč svojega eneagramskega števila, da uresniči svoje pristne potenciale, ter se preneha žalostiti zaradi življenja v napačni zgodbi.

Ta knjiga, v kateri boste našli ogromno primerov ljudi, ki so si izboljšali življenje, je vodnik po modrosti eneagrama, s katero boste doživeli globoko notranjo preobrazbo, celjenje in radost.

Čas je, da na novo napišete zgodbo o sebi in odkrijete svobodo pristnosti!

IZ KNJIGE:

Ljudje smo nepoboljšljivi pripovedovalci. Pripovedujemo zgodbe o neuspehu, zgodbe o uspehu, zgodbe, ki so dolge, kratke, izmišljene, dolgočasne, neverjetne, pristranske in še in še.

Zakaj so zgodbe tako mogočne in vseprisotne? Zato, ker je od njih odvisno naše preživetje. V trenutku, ko pridemo na svet, začnemo ustvarjati zgodbo, ki nam pomaga osmisliti boleče stvari, ki se nam zgodijo.

Ne podcenjujte majhnih otrok. Zelo pametni so. Ne le da razumejo sporočila svoje družine in vrstnikov o tem, kdo so in kaj pričakuje svet od njih; oklenejo se jih. Sčasoma začnejo na podlagi teh izkušenj in nezavednih sporočil ustvarjati do potankosti izdelano zgodbo o svoji identiteti in vrednosti, zgodbo, ki se globoko zakorenini v njihovo srce. To je zgodba, ki nam je kot otrokom pomagala vedeti, kdo moramo biti in kaj moramo početi, da se bomo počutili varno.

Mnogi terapevti pravijo, da na temelju te zgodbe, ki si jo pripovedujemo, dejansko zgradimo svoje življenje. Oblikuje našo identiteto in osebnost.

Ampak bistvo je tole: te zgodbe so miti. V otroštvu so nam seveda prišle prav, bile so celo nujne. A če jim nekritično verjamemo tudi kot odrasli, nam začnejo povzročati težave. Kot je nekoč zapisal Carl G. Jung: »Popoldneva svojega življenja ne moremo živeti po jutranjem programu svojega življenja; kajti kar je bilo dobro zjutraj, zvečer ne bo več, in kar je bilo zjutraj resnica, bo zvečer postalo laž.« Kar nas je podpiralo v otroštvu, nas omejuje kot odrasle.

Čas je, da opustimo staro zgodbo o sebi. Zmorete, in to knjigo sem napisal, da vam pokažem, kako. Kot je nekoč napisal Mo Willems, avtor otroških knjig: »Če se kdaj znajdeš v napačni zgodbi, odidi iz nje.«

»Modrosti eneagrama še nikoli nismo potrebovali tako zelo kot danes in nihče ne ve o njem več kot Ian. Komaj čakam, da podelim uvide iz te knjige s prijatelji in domačimi.«

– Shauna Niequist, avtorica knjige Pristnost namesto popolnosti

»Knjiga ponuja briljantno, a preprosto metodo, kako uporabiti eneagram kot odskočno desko za osebno preobrazbo: tako da prepoznamo, kaj napaja našo zmotno, omejujočo zgodbo o sebi, in zavestno napišemo novo, veliko boljšo.«

– Beatrice Chestnut, avtorica knjige The Complete Enneagram

»Ne poznam nikogar, ki bi imel globlji uvid v naravo človeške osebnosti kot Ian Cron.«

– Michael Hyatt, soavtor knjige The Vision Driven Leader

IAN MORGAN CRON je priznan učitelj eneagrama, avtor svetovne uspešnice Pot k sebi, episkopalni duhovnik in psihoterapevt. Je tudi gostitelj priljubljenega podkasta Typology in iskan govorec. Z ženo Anne živita v Nashvillu.

Dodatno

Zgodba o sebi 7Lastnosti

avtor
format 14,0 x 22,0 cm
isbn 9789617184129
leto-izida 2023
proizvajalec
st-strani 227 strani
vezava Mehka vezava