Zgodovina tišine

Zgodovina tišine je napisana v času, ko naj bi tišina zaradi informacijske nasičenosti postajala redka dobrina. Tišina ima dolgo zgodovino, tako zapovedana kot nezapovedana. Kaj vse vznika iz tišine, na kaj kaže, katere prostore zavzema in zaznamuje, kaj pomeni biti tiho na ukaz ali iz lastne nuje … Zgodovina tišine

Zgodovina tišine 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

26.90

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zgodovina tišine 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zgodovina tišine 6

Opis

Zgodovina tišine je napisana v času, ko naj bi tišina zaradi informacijske nasičenosti postajala redka dobrina. Tišina ima dolgo zgodovino, tako zapovedana kot nezapovedana. Kaj vse vznika iz tišine, na kaj kaže, katere prostore zavzema in zaznamuje, kaj pomeni biti tiho na ukaz ali iz lastne nuje …

Zgodovina tišine je predvsem zgodovina njenega občutenja. Tišina kot rezervoar navdiha znotraj nas, najbolj intimen in svet prostor, stalno pribežališče in izvor idej mislecev, učenjakov, umetnikov, vernikov … katerih citate avtor vtke v svoje razmišljanje.
Knjiga je vodič v tišino, kakršno lahko zagotovi literarna izkušnja, in hkrati vodič po zgodovini, ki je v tišini prepoznala posebno družbeno in psihološko stanje.
S to knjigo lahko priklic minule tišine, modalnosti iskanja tišine, njene teksture, discipline, taktik, bogastva in silovitosti njenega govora prispevajo k temu, da se ponovno naučimo najti tišino in s tem biti, kar smo.

“Nekoč so ljudje iz zahodnega sveta okušali globino in slasti tišine. Menili so, da je pogoj za zbranost, posluh do samega sebe, meditacijo, molitev, sanjarjenje, ustvarjanje; predvsem so jo imeli za notranji prostor, iz katerega izhaja beseda. Podrobno so opredeljevali družbeno taktiko. Slikanje je zanje pomenilo dajati besedo tišini.”

Alain Corbin (1936) je francoski zgodovinar, specializiran za mikrozgodovino. Je zaslužni profesor na pariški univerzi Panthéon-Sorbonne, avtor večih knjig in eden najbolj prevajanih francoskih zgodovinarjev.

Dodatno

Zgodovina tišine 7Lastnosti

avtor
format 13,0 x 20,5 cm
isbn 978-961-7083-03-3
leto-izida 2020
proizvajalec
st-strani 156 strani
vezava Trda vezava