Bog: navodila za uporabo

Knjiga je bila izbrana za Sončno knjigo leta 2009.  Kako naj uporabljamo boga?! Je res tako čudno govoriti o uporabljanju boga? Kot da tega ne počnemo že od nekdaj! Da, uporabljamo Boga! Boga kot koncept in idejo, kot opravičilo in izgovor, kot nagrado in kazen, kot korenček in kot palico.

Bog: navodila za uporabo 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

11.90

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Bog: navodila za uporabo 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Bog: navodila za uporabo 3

Opis

Knjiga je bila izbrana za Sončno knjigo leta 2009. 

Kako naj uporabljamo boga?! Je res tako čudno govoriti o uporabljanju boga? Kot da tega ne počnemo že od nekdaj! Da, uporabljamo Boga! Boga kot koncept in idejo, kot opravičilo in izgovor, kot nagrado in kazen, kot korenček in kot palico.

Verjetno smo ga večkrat zlorabljali kot uporabljali, samo zato, ker smo ujeti na list in ne poznamo realnosti. Kadar ne smemo poznati stvarnega sveta, vse nepojasnljivo postane »božje«, razmaže se po transcendenci, tudi če bi bilo z odprtim pogledom povsem samoumevno. Dejanski bog nikoli ni odsoten, ni tam zunaj, ni nedosegljiv in nedoumljiv. Povsod okoli nas je, med nami in popolnoma vsako malenkostjo. Pa tudi med vsemi temi malenkostmi.

Kje pa je Bog, kakršnega poznamo od verouka in pridig? Ga lahko vidimo kje drugje kot v prestrašenih očeh negotovih vernikov? In v togi drži verskih avtoritet? Za kaj vse je bil ta Bog uporabljan skozi stoletja?

O avtorju:
Nara Petrovič je avtor štirih knjig, esejist, popotnik, multidisciplinarec, ljubitelj življenja, prostovoljec in samooklicani fekolog.
Je eden od pobudnikov akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Sokoordinator globalne akcije Očistimo svet 2012 in član ustanovnega odbora Slovenske mreže ekovasi.

Dodatno

Bog: navodila za uporabo 4Lastnosti

Teža 0.20 kg
leto-izida

2009

format

15,0 x 21,0 cm

st-strani

91 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789619264317

proizvajalec