Samozavestna v starševstvo

Moj milni mehurček med epidemijo. V knjigi odsevata problematika današnje ukleščenosti v družbeni sistem in kriza širjenja koronavirusa. Prikazan je pobeg v mehurček, ki omogoča mirnost in zaščito vsaki nosečnici.
Samozavestna v starševstvo 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 23.00€.Current price is: 21.85€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Samozavestna v starševstvo 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Samozavestna v starševstvo 5

Opis

Nosečnost naj bi bila nekaj najlepšega na vsem svetu in med vsemi dragocenimi in posebnimi trenutki. Včasih pa se tudi takrat zgodijo najbolj nenavadne stvari. Za otrokov normalni razvoj je zelo pomembno, kako nosečnost poteka in kako ta vpliva na mamico in otroka.


Vsak trenutek in vsak dogodek štejeta. Vsaka misel lahko prebudi nekaj dobrega ali pa nekaj slabega. Pomembno je, da se zavedamo, kako stanje duha in telesa vplivata na zdrav otrokov razvoj in kako pomembno je, da so okoli nas osebe, ki nas razumejo in so nam pripravljene pomagati.


Včasih je dovolj le objem, stisk roke ali pa nasmeh


V knjigi odsevata problematika današnje ukleščenosti v družbeni sistem in kriza širjenja koronavirusa. Prikazan je pobeg v mehurček, ki omogoča mirnost in zaščito vsaki nosečnici.

Težava milnih mehurčkov je, da pri zelo nizkih temperaturah zmrznejo in se zdrobijo. Tako krhko je ravnovesje življenja. Milni mehurček pa prav tako kaže na lepoto krhkosti, ki pooseblja nosečo žensko.


Avtorica Ana Krivec Pristov, profesorica biologije in gospodinjstva ter dietetičarka, se rada pogovarja z mamicami o temah, ki se vrtijo okoli porodov in nosečnosti. Prijateljicam prisluhne in pove tudi kakšno svojo zgodbo. Mamica trem majhnim otrokom popolnoma razume, kakšni izzivi čakajo vsako novopečeno mamico in njeno celotno družino. Sama ima rada preprostost življenja in uživanje v danih trenutkih. Meni, da se lepo nosečnost da doživeti in da se je tako na nosečnost kot na porod treba pripraviti.


Intervju z avtorico:

Od kod ste črpali navdih za pisanje knjige?

Navdih za pisanje knjige sem črpala iz svoje življenjske zgodbe. Na področju materinstva sva z možem doživela tako vzpone kot padce. Seveda v primerjavi z nekaterimi starši, ki so za naju junaki sveta, to ni nič, a svoje čutenje sem še vedno napisala preko zgodb. Vključila sem tudi razmišljanja ostalih mamic, s katerimi sem se pogovarjala na sprehodih in ob druženjih. Spoznala sem, kaj je osnova, ki je dober začetek poti v materinstvo in na njej gradila tri zgodbe. Izpostavila sem tudi izzive nosečnic in mamic, ki so povsem normalni in na katere se moramo pripraviti. V knjigi je poudarek tudi na podpori celotne družine vsaki mamici, kar je osnova za lep in miren prihod novega družinskega člana.

Komu je knjiga namenjena?

Knjiga je namenjena vsem bodočim mamicam in tudi očkom. Seveda jo v roke lahko vzamejo vsi, ki so že šli skozi proces nosečnosti in rojevanja, pa si želijo obuditi kakšen lep spomin nanju. Ko se pripravljamo na sprejem največjega čudeža v našem življenju in najodgovornejše službe na svetu, vzgoje dojenčka, je zelo primerno, da smo ob vstopu v nov svet in popolnoma drugačno rutino, samozavestni in iskreni ter polni ljubezni do otroka. Skozi tri zgodbe vsaka mamica odkriva vsebine, ki se jo lahko dotaknejo v času nosečnosti, na zabaven in enostaven način. Teme, ki so opisane v knjigi, so lahko osnova pogovorov mamicam, ki se srečajo na skupinah, ki so namenjene pripravam na porod. Tako lahko v tem izobražene osebe in babice, črpajo navdih ali osnovo za pogovor s pari.

Kakšno je sporočilo knjige?

Sporoćilo knjige je preprosto, da je vse, kar delamo, zasnovano na podlagi znanja, ki ga pridobimo z branjem knjige in ljubezni, ki jo čutimo do dojenčka.

Knjiga bralcem sporoča, da se na nosečnost in porod ni potrebno pripraviti le z znanjem, ki je seveda velikega pomena, ampak da lahko skozi romantičnost in ljubezen spoznamo priprave na nosečnost in porod. Seveda je zasnovana na osnovah znanja, a rdeča nit so zgodbe parov, pri katerih je izpostavljen tudi pomen pozitivnega odnosa med partnerji in družino. Hkrati realno prikazuje tudi zahtevnost odnosov v času nosečnosti in poroda, ko se žensko telo sooča z velikimi spremembami.

Morebitni odzivi na knjigo?

Odzivi na knjigo bodo pozitivni in menim, da bo bralcem všeč, saj bodo na zabaven način spoznavali proces prihoda dojenčka od začetka nosečnosti in skozi porodne zgodbe. Ob treh porodnih zgodbah bodo bralke in bralci lahko obujali lastne spomine na ta najsrečnejši dan v življenju. Menim, da bo knjiga zanimiva tudi osebam, ki vodijo priprave na porod, saj so lahko zgodbe iztočnica za teme, ki se jih bodo na pripravah lotili. Tako lahko skozi zgodbo, ki že ponuja teorijo, to oplemenitijo še z dodatnim strokovnim znanjem.

Dodatno

Samozavestna v starševstvo 6Lastnosti

avtor

format

14,0 x 22,0 cm

isbn

9789617129151

leto-izida

2021

st-strani

165 strani

vezava

Mehka vezava