Zmorem : interaktivna knjiga o sprejemanju samega sebe in drugačnosti

Z vključenimi vajami za spodbujanje fine motorike. V knjigi Zmorem je predstavljena Jakobova zgodba, zgodba o vztrajnosti malega, resničnega junaka z opornico in posebnimi prstki, ki nas povabi k razumevanju in s tem sprejemanju drugačnosti. Jakob dokazuje, da se zmore − s trudom, vztrajnostjo in pogumom, pa tudi z neizmerno otroško ustvarjalnostjo. Pri tem mu pomagajo različne vaje za spodbujanje fino motorike, ki so s pomočjo plastelina prikazane v knjigi ter so nastale v sodelovanju s strokovnjaki s področja otrokovega razvoja.

Zmorem : interaktivna knjiga o sprejemanju samega sebe in drugačnosti 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 17.90€.Current price is: 17.00€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zmorem : interaktivna knjiga o sprejemanju samega sebe in drugačnosti 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zmorem : interaktivna knjiga o sprejemanju samega sebe in drugačnosti 6

Opis

V knjigi Zmorem je predstavljena Jakobova zgodba, namenjena malim in velikim, zgodba o vztrajnosti malega junaka z opornico in posebnimi prstki, ki nas na preprost način povabi k razumevanju in s tem sprejemanju drugačnosti. Jakob nas z iskreno otroško razigranostjo ob pripovedi z izbranimi sličicami povabi v svoj vsakdan. Vsakodnevno dokazuje, da je premagovanje ovir bistveno lažje v prijaznem svetu, v katerem je vsak drugačen, a hkrati tako enak drugemu − željan sprejemanja in ljubezni od prvega dne.

Jakob je resničen junak. Vedno znova dokazuje, da se zmore − s trudom, vztrajnostjo in pogumom, pa tudi z neizmerno otroško ustvarjalnostjo. Pri tem mu pomagajo različne vaje za spodbujanje fino motorike, ki so s pomočjo plastelina prikazane v knjigi ter so nastale v sodelovanju s strokovnjaki s področja otrokovega razvoja. V knjigi je tako vključenih kar 14 fino motoričnih vaj. Verjamemo, da bodo prijetna popestritev branja.


Knjiga obravnava vedno aktualne teme kot so sprejemanje drugačnosti, premagovanje strahu, strah pred zdravniki in operacijo, vstop v vrtec, sprejemanje sebe. Je ena izmed redkih knjig na trgu, kjer glavni junak, ki je hkrati resničen junak, nosi opornico za nogo. Knjiga tako obravnava različne oblike invalidnosti, predstavljeni in ilustrirani so otroci na invalidskem vozičku, z opornicami, brez roke. Ob prebiranju knjige spodbujamo otrokovo vztrajnost, sočutnost ter hkrati krepimo ustvarjalnost in fino motorične spretnosti. 


Simpatična pričanja Jakobove vključitve v vrtec so odlična iztočnica za pogovor z vsemi otroki. Sprejemanje edinstvenosti in sprejemanje sebe, krepitev samozaupanja in premagovanje strahu. Vaje s plastelinom približajo zgodbo predvsem najmlajšim in jo lahko spoznajo skozi več čutnih kanalov ter si jo na tak način bolje predstavljajo in zapomnijo. Vsekakor konec zgodbe kar kliče po nadaljevanju. – Tjaša Vajdetič, Prof. spec. in reh. pedagogike

Odlična knjiga, nad katero so se in se še bodo navdušili najmlajši in malo manj mladi – preverjeno!  Kot odlična ideja za spodbujanje domišljije in razvoja fino motoričnih spretnosti je knjigici priložen še plastelin. V lepi zgodbici pa spoznamo pogumnega Jakoba, ki nas na prijeten način opomni na medsebojno raznolikost in spoštovanje. Bravo, Jakob in avtorici  – Anja Andrić Musar, mag. prof. inkluzivne pedagogike


Avtorici o sebi:

Petra Zajec: Po poklicu sem magistra poslovnih ved in ustanoviteljica blagovne znamke Gnetko domači plastelin.  V prvi vrsti pa sem seveda mama dveh malčkov – prvošolčka in štiri letnice. Ideja za knjigo se mi je porodila, ko sem razmišljala, kako bi lahko dopolnila svojo ponudbo plastelinov. Odločila sem se, da napišem zgodbico za otroke in zraven vključim vaje s plastelinom. K sodelovanju sem povabila Špelo, saj le kdo ve več o vajah za spodbujanje fino motorike, kot mamica, ki to dela s svojim sinčkom vsak dan? Takoj, ko sem ji povedala svojo idejo, sem vedela, da bo iz tega sodelovanja nastalo nekaj lepega.  Idejo je takoj ponesla na naslednji nivo, podala idejo, da napišemo zgodbico, ki bo druge otroke ozaveščala o drugačnosti in da naj glavni junak nosi opornico…tega je na našem trgu resnično malo. Seveda sem bila takoj za, saj sem tudi sama, zaradi skolioze, nosila steznik skozi celo osnovno šolo in vem kako je, če te otroci čudno gledajo, ker ne razumejo.

 

Špela Juntez: Moje življenje je dobilo nov smisel 6 let nazaj ob rojstvu prvega sina, drugi sin pa nam je dobra 3 leta nazaj življenje vsekakor postavil na glavo, hkrati pa naše življenje tako obogatil in nas naučil, kaj je v življenju pomembno. Jakob se je rodil z izredno redkim sindromom amnijskih niti. Ima drugačne, posebne prstke, prestal je številne operacije, še kar nekaj jih bo imel. Nosi različne pripomočke kot pomoč pri hoji oz. ravnanju nogice. Ampak strah pred sprejemanjem Jakobove drugačnosti s strani drugih otrok in odraslih je bil prisoten od njegovega rojstva dalje. Zato je nastala knjiga, s katero želiva s Petro pripomoči k sprejemanju drugačnosti, prikazati svet drugačnih otrok. Vem pa, da je trud že poplačan, saj je Jakob tako srečen, ko vidi ilustracijo fantka z opornico v knjigi in se lahko končno poistoveti z nekom, ki nosi enak pripomoček kot on.

Dodatno

Zmorem : interaktivna knjiga o sprejemanju samega sebe in drugačnosti 7Lastnosti

avtor

Petra Zajec , Špela Juntez

isbn

9789610708698

leto-izida

2021

vezava

Trda vezava