Delfinja vzgoja

Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v tigra? Knjižna uspešnica “Delfinja vzgoja” na podlagi najnovejših raziskav v nevroznanosti in znanosti o vedenju razkrije, zakaj preveč nasilni, z nadzorom obsedeni »tigrovski starši« in permisivni »starši meduze« notranjo motivacijo v resnici zavirajo. Avtorica

Delfinja vzgoja 2

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

24.99

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Delfinja vzgoja 3 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Delfinja vzgoja 4

Opis

Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v tigra? Knjižna uspešnica “Delfinja vzgoja” na podlagi najnovejših raziskav v nevroznanosti in znanosti o vedenju razkrije, zakaj preveč nasilni, z nadzorom obsedeni »tigrovski starši« in permisivni »starši meduze« notranjo motivacijo v resnici zavirajo.

Avtorica Dr. Shimi Kang, na Harvardu izšolana psihiatrinja za otroke in odrasle ter strokovnjakinja za človeško motivacijo, v tej navdihujoči knjigi vodi po umetnosti in znanosti spodbujanja otrok, da razvijejo notranjo ambicijo in vseživljenjsko ljubezen do učenja. Črpa iz najnovejših raziskav v nevroznanosti in znanosti o vedenju ter pokaže, zakaj preveč nasilni, z nadzorom obsedeni »tigrovski starši« in permisivni »starši meduze« notranjo motivacijo v resnici zavirajo.

Dr. Kang predlaga daljnosežen nov model vzgoje: inteligentnega, igrivega, izjemno družabnega delfina. Delfinji starši se osredotočajo na ohranjanje ravnovesja v otrokovem življenju ter ga nežno, a z avtoriteto vodijo k trajnemu zdravju, sreči in uspehu. Življenje je potovanje po nenehno spreminjajočih se vodah in delfinji starši vedo, da je najdragocenejša pomoč, kar jo lahko dajo otrokom, ta, da jim pomagajo razviti notranji kompas.

Knjiga DELFINJA VZGOJA, ki kombinira neizpodbitno znanost z nepozabnimi zgodbami iz resničnega življenja, vodi bralca po štiridelni metodi za negovanje notranje motivacije. Knjiga dokazuje, da se nam ni treba odločati med permisivnostjo in nadzorovanjem. Obstaja tudi tretja možnost. Imenuje se delfinja vzgoja in otroke pripravi za uspeh v prihodnosti, ki bo zahtevala prilagodljivost.

Mehka vezava, 15 x 22,5 cm, 356 strani.

RECENZIJA KNJIGE:
“Odlična knjiga, ki ponuja učinkovite in praktične nasvete, kako ukrotiti kaos v življenju otrok, spodbujati njihovo notranjo motivacijo in jih resnično pripraviti za uspešno funkcioniranje v svetu odraslih.”
– dr. Viljem Ščuka, geštalt teapevt, zdravnik in predavatelj

“Prepričana sem, da vsi starši želijo svojim otrokom dobro, le da mnogi ne vedo kako to doseči. Delfinja vzgoja jim bo pri tem lahko v pomoč.”
– Eva Hrovat, mama, psihologinja, vedenjska in družinska terapevtka

O AVTORICI:
Shimi Kang je stotinam otrok, mladostnikom in staršem je pomagala izboljšati vedenje in duševno zdravje. Je doktorica medicine ter medicinska direktorica programov za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Vancouvru, klinična izredna profesorica na Univerzi Britanske Kolumbije. V svoji ordinaciji je bila priča posledicam starševskega pritiska: anksioznim motnjam, visokim ravnem stresa, samomorom in zasvojenostim.

Je mama treh otrok in hči priseljencev, ki so si prizadevali dati svojim otrokom »najboljše« v življenju – njena mama ni znala niti brati, oče pa jo je učil matematiko, medtem ko sta se vozila okoli v njegovem taksiju. Avtorica zagovarja, da so najdragocenejši pogosto najpreprostejši »nauki«, ki jih starši dajo otrokom.

INTERVJU z avtorico v časopisu Delo: www.delo.si/…

PREDAVANJE Dr. Shimi Kang na TEDx:

Dodatno

Delfinja vzgoja 5Lastnosti

avtor

format

23,0 x 15,0 cm

isbn

9789612614034

leto-izida

2016

proizvajalec

st-strani

356 strani

vezava

Mehka vezava