Izbrani biseri

Knjiga Izbrani biseri prinaša izbor Swamijevih predavanj, ki so potekala v letih od 1987 do 1992, vendar pa pri urejanju knjige ni bistven kronološki, ampak vsebinski princip. Danes je joga postala splošno razširjen in pogosto uporabljen termin, pod katerim se skriva večplasten in zelo raztegljiv pomen. Joga ni samo vrsta

Izbrani biseri 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

7.00

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Izbrani biseri 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Izbrani biseri 3

Opis

Knjiga Izbrani biseri prinaša izbor Swamijevih predavanj, ki so potekala v letih od 1987 do 1992, vendar pa pri urejanju knjige ni bistven kronološki, ampak vsebinski princip. Danes je joga postala splošno razširjen in pogosto uporabljen termin, pod katerim se skriva večplasten in zelo raztegljiv pomen.

Joga ni samo vrsta zahtevnih položajev in vaj, ki učinkovito ohranjajo dobro zdravje, ampak je bolj kompleksna znanost o telesu, umu, zavesti in duši. Tako jo predstavlja tudi knjiga Izbrani biseri, ki na vsebinsko izredno strnjen, jedrnat način razloži nekaj osnovnih jogijskih pojmov in osvetli temeljne aspekte joge nasploh ter še posebej sistema “Joga v vsakdanjem življenju”.

V knjigi z dvanajstimi poglavji izvemo, kaj je joga, kaj je zakon vzroka in posledice oz. zakon karme, kaj je Bhakti – ljubezen in predanost Bogu, kaj je Satsang in zakaj je v duhovnosti tako pomemben, kakšen smisel in pomen ima molitev, kaj je kundalini energija, kako v sebi prebudimo in razvijemo skrite moči, kakšen je pomen polne lune za duhovne iskalce, kaj je mantra in kakšne vrste manter obstajajo. Podrobneje so predstavljene tudi nekatere konkretne jogijske tehnike, npr. meditacija samoanalize in tehnika globoke fizične in umske sprostitve – joga nidra.

Na koncu knjige je na kratko predstavljena tudi naša duhovna jogijska tradicija oz. veriga učiteljev, iz katere izhaja Swamijijevo učenje. Izbrani biseri so napisani v preprostem, vsem razumljivem jeziku, v katerem se lahko prepozna resnična globina pravega modreca in učitelja. Knjiga je zanimiva tako za ljudi, ki potrebujejo prvo informacijo o jogi kot za vse bolj izkušene duhovne iskalce, ki bodo v njej nedvomno našli vedno novo, še kako potrebno inspiracijo. (Recenzija: Irena Cerar)

“Joga v vsakdanjem življenju” nam pomaga, da razumemo sebe, da razvijamo razumevanje in ljubezen do vseh živih bitij in da spoznamo namen in cilj človeškega življenja.

Dodatno

Izbrani biseri 4Lastnosti

Teža 0.11 kg
avtor
leto-izida 1999
format 14,5 x 10,5 cm
st-strani 111 strani
vezava Mehka vezava
isbn 961-90695-0-1
proizvajalec