Dobro jutro, demenca

Knjiga je pisana z mislijo na svojce oseb z demenco in prav tako za vse, ki bi želeli prepoznati zgodnje znake demence, saj prav zgodnje zdravljenje lahko podaljša samostojnost osebam z demenco.

Dobro jutro, demenca 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

18.05

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Dobro jutro, demenca 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Dobro jutro, demenca 6

Opis

V zadnjih letih se vedno več govori o demenci, ki postaja vedno večji zdravstveni, socialni in ekonomski problem. S staranjem prebivalstva lahko v prihodnosti pričakujemo vedno več ljudi z demenco.

Toda diagnoza demenca še ne pomeni, da morajo ti ljudje v dom starejših občanov. Mnogokrat lahko za svojce z demenco dobro poskrbimo v njim znanem, domačem okolju.


Knjiga je pisana z mislijo na svojce oseb z demenco in prav tako za vse, ki bi želeli prepoznati zgodnje znake demence, saj prav zgodnje zdravljenje lahko podaljša samostojnost osebam z demenco.

Zajema medicinsko razlago o demenci, najpogostejše znake demence, ki se kažejo tako v zgodnji fazi bolezni kot tudi pozneje.

Opisuje običajne življenjske situacije in možne odzive oseb z demenco, odklone od prejšnjega »zdravega« funkcioniranja. Ko se spremeni funkcioniranje, je potrebno, da tudi svojci spremenijo in prilagodijo svoj odziv.


V knjigi je prav tako opisano:

– kako se je treba odzivati na spremenjeno delovanje, na drugačne verbalne in telesne odzive,

– kako prilagoditi okolje, da oseba z demenco še lahko samostojno živi in

– kako naj poteka komunikacija z osebo z demenco, da je učinkovita in ne povzroča stresa.

V zgodbah iz prakse avtorica opisuje osebe z demenco v domačem okolju in njihovo spremenjeno funkcioniranje, prepoznavanje problemov in možne rešitve.


»Knjiga je namenjena svojcem oseb z demenco in ljudem, ki poklicno delajo z osebami z demenco ter si želijo znanje razširiti. Je enostaven priročnik, s katerim lahko svojci in ljudje, ki so profesionalno vpeti v življenja oseb z demenco, z novimi znanji omogočijo osebi z demenco lepše in polnejše življenje v domačem okolju in tudi v domu starejših občanov. Toplo vam jo priporočam.«

– Anja Kokalj Palandačić, dr. med., specialistka psihiatrije


Florjana von Pilpach se je rodila v Trbovljah. Po končani srednji šoli za medicinske sestre je nadaljevala študij na fakulteti za zdravstvo v Ljubljani, smer delovna terapija. Zaposlena je v Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana kot diplomirana delovna terapevtka. Za dodatna znanja je končala tudi mag. študij na fakulteti za socialno delo, področje duševno zdravje v skupnosti. Vso službeno pot se ukvarja z osebami z demenco in svetuje njihovim svojcem. Predvsem je pri obolelih usmerjena v izboljšanje ali ohranjanje funkcioniranja v določenem okolju, z željo in ciljem, da bi osebe z demenco lahko še dolgo samostojno živele.

Dodatno

Dobro jutro, demenca 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 22,0 cm

isbn

9789617129557

leto-izida

2022

proizvajalec

st-strani

118 strani

vezava

Mehka vezava