Druga resničnost – Nadaljnji pogovori z don Juanom

Podajte se na potovanje v osrčje magije s Carlosom Castanedo! Leta 1961 je mladi antropolog Carlos Castaneda postal vajenec don Juana Matusa, mogočnega in skrivnostnega duhovnega voditelja iz indijanskega plemena Yaqui. Don Juanovo sporočilo je postalo temelj Castanedovih knjižnih uspešnic, v katerih je ta opisoval svoje raziskovanje staromehiške duhovne filozofije in z njimi navdušil milijone bralcev po vsem svetu.

Druga resničnost - Nadaljnji pogovori z don Juanom 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

25.00

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Druga resničnost - Nadaljnji pogovori z don Juanom 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Druga resničnost - Nadaljnji pogovori z don Juanom 6

Opis

Podajte se na potovanje v osrčje magije s Carlosom Castanedo!

Leta 1961 je mladi antropolog Carlos Castaneda postal vajenec don Juana Matusa, mogočnega in skrivnostnega duhovnega voditelja iz indijanskega plemena Yaqui.
Don Juanovo sporočilo je postalo temelj Castanedovih knjižnih uspešnic, v katerih je ta opisoval svoje raziskovanje staromehiške duhovne filozofije in z njimi navdušil milijone bralcev po vsem svetu.

Leta 1968 se je Castaneda vrnil v Mehiko k don Juanu in njegovim halucinogenim rastlinam ter v svet izkušenj, v katerega dotlej ni vstopil noben Zahodnjak. Druga resničnost je opis Castanedovega prijetnega in izjemno osebnega ponovnega snidenja z don Juanom, med katerim se je učil dvomiti o običajni zaznavi resničnosti, ko se je podal po težavni in nevarni poti, da bi postal »vedec«.

Castaneda, odločen, da se bo še bolj poglobil v don Juanov svet mističnih doživljanj in zaznav, opiše, kako se je naučil videti onkraj površinskih resničnosti življenja – delno ob pomoči halucinogenih rastlin, predvsem pa z izjemno težavnim in zahtevnim naprezanjem, ki je od njega terjalo pametno ravnanje in moč volje.

»Carlos Castaneda je eden od najprodornejših in najvplivnejših mislecev dvajsetega stoletja.«
– Deepak Chopra

»Castaneda v Drugi resničnosti opisuje nadaljevanje vajenstva, ko se uči za vrača, rezultati pa so prav tako osupljivi. Castanedova pripoved je tokrat še bolj subjektivna, njegovi opisi učenja pri don Juanu so pestrejši, njegove izkušnje pa še bolj osupljive.«
– Digby Diehl, Los Angeles Times

»Druga resničnost je izjemna v vsakem pomenu besede. Je precej več kot zgolj nadaljevanje. Prežemata jo enaka modra skromnost in elegantnost pripovednih veščin kot prvo knjigo, vendar Castaneda tokrat opusti svojo zadržanost, ki ga je grenila. Ko se trudi premagovati mistične ovire, se še bolj zbliža z don Juanom, njun odnos pa se začne odvijati v novi dimenziji. Knjiga ni več le poročilo o pojavih. Antropolog se trudi iztrgati tuji jezik iz primeža pozabe, njegovo početje pa postane ganljivo iskanje na osebni ravni, nekakšna avtobiografija.«
– Roger Jellinek, New York Times

»V Drugi resničnosti Castanedova pustolovščina postane še bolj dramatična. Ko odkriva poteptano kulturo ameriških Indijancev, razkriva skrivno duhovno tradicijo, ki poraja ljudi z izjemnim značajem in srhljivimi psihološkimi močmi. Celo najbolj šokantne izkušnje opisuje skozi prizmo svojega zdravega razuma.«
– Brad Darrach, Life

Carlos Castaneda je svetovno znani avtor dvanajstih knjižnih uspešnic, vključno z deloma Druga resničnost in Potovanje v Ixtlan, ki temeljijo na njegovem spoznavanju starodavne mehiške duhovne filozofije.

Dodatno

Druga resničnost - Nadaljnji pogovori z don Juanom 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 22,0 cm

isbn

9789617184440

leto-izida

2023

proizvajalec

st-strani

285 strani

vezava

Mehka vezava