Izkustveni svet predšolskega otroka

Če ste mama ali oče predšolskega otroka, ste se gotovo že kdaj vprašali: Kaj potrebuje moj otrok? Kako naj ravnam z njim? Kako naj mu pomagam, da bo odrasel v srečnega, ustvarjalnega, močnega, uspešnega človeka, ki se bo veselil življenja in polno užival v njem? Kakšno je srečno otroštvo? Kako

Izkustveni svet predšolskega otroka 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.95€.Current price is: 18.95€.

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Izkustveni svet predšolskega otroka 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Izkustveni svet predšolskega otroka 3

Opis

Če ste mama ali oče predšolskega otroka, ste se gotovo že kdaj vprašali:

Kaj potrebuje moj otrok? Kako naj ravnam z njim? Kako naj mu pomagam, da bo odrasel v srečnega, ustvarjalnega, močnega, uspešnega človeka, ki se bo veselil življenja in polno užival v njem? Kakšno je srečno otroštvo?

Kako naj spodbujam otrokov razvoj? Ali naj otrok obiskuje čim več dejavnosti, ki mu bodo krajšale čas in se bo ob njih učil? Ali pa je bolje, če čim več časa preživi doma, pri mirni igri, kjer se razvija lastna ustvarjalnost, samoiniciativnost, domiselnost?

Katere igrače so primerne v katerem starostnem obdobju? Kdaj naj otrok začne uporabljati računalnik? Ali je prav, če otroka spodbujam pri učenju črk? Kaj pa tuji jeziki?

Če ste vzgojiteljica ali vzgojitelj v vrtcu, ste se gotovo že kdaj vprašali:

Kaj najbolj potrebujejo naši otroci? Otroci, ki imajo – tako je videti – vsega dovolj in preveč; ki toliko vedo in znajo, pa so hkrati tako nesamostojni; ki jim starši nudijo vse, pa vendar nenehno nekaj pogrešajo; ki so obdani s kupi igrač in zabavne elektronike, pa so vendar kar nekako zdolgočaseni?

Kako naj otroke čim bolje pripravimo na vstop v šolo, ne da bi jih bremenili s suhoparnim »šolskim« učenjem? Ali pa sploh ne potrebujejo učenja, temveč le prosto igro? In seveda toplino, varnost, zavetje? 

Odgovarja vam priznana nemška strokovnjakinja za predšolsko vzgojo, avtorica pričujoče prodajne uspešnice.

Ta sveža in drzna knjiga staršem pomaga odkrivati in razvijati zaklade, ki jih je njihov otrok prinesel s seboj na svet. Knjiga ne predpisuje, temveč kot na bogatem jedilnem listu ponuja obilje vzgojno-izobraževalnih spodbud, ki nam pomagajo polno izkoristiti otrokovo radovednost, njegovo neverjetno vedoželjnost in sposobnost učenja.

Vrtec, pravi avtorica, naj bo laboratorij, atelje, delavnica. Svet naj bo velika, pisana pustolovščina. Spoznali bomo, kako lahko svoje otroke vzgajamo za nepredvidljivo, stresno življenje v 21. stoletju.

Pomagajmo otrokom ohraniti živo čudenje, izvirno ustvarjalnost in prekipevajočo samozavest zgodnjega otroštva – te bisere otroške narave, ki z vstopom v šolo začnejo žalostno usihati. Knjiga bo v osvežujoč navdih tudi osnovnošolskim učiteljem, ki se sprašujejo, zakaj današnjih otrok nič več ne zanima in zakaj so tako nemirni.

Besedilo je nastalo na podlagi triletne raziskave v petih državah kot plod 150 intervjujev s starši, vzgojitelji, učitelji, delavci, pedagogi, podjetniki, otroki … Nepogrešljivo branje za starše, vzgojitelje in učitelje.

Dodatno

Izkustveni svet predšolskega otroka 4Lastnosti

Teža 0.30 kg
avtor
cas-trajanja
leto-izida

2012

format

16,0 x 23,0 cm

st-strani

240 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789619323724

proizvajalec