Kje je tao in druge zgodbe

Klasično obdobje kitajske filozofije obsega približno tristo let: med 550 in 250 pr.n.š. Čuang Ce je največji in najstarejši taoistični pisec, za katerega vemo, da je zgodovinska osebnost (česar za legendarnega ustanovitelja taoizma Lao Ceja ne vemo). Živel je malo pred koncem klasičnega obdobja. Čuang Ce se ni obotavljal kritizirati

Kje je tao in druge zgodbe 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 9.06€.Current price is: 8.61€.

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Kje je tao in druge zgodbe 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Kje je tao in druge zgodbe 3

Opis

Klasično obdobje kitajske filozofije obsega približno tristo let: med 550 in 250 pr.n.š. Čuang Ce je največji in najstarejši taoistični pisec, za katerega vemo, da je zgodovinska osebnost (česar za legendarnega ustanovitelja taoizma Lao Ceja ne vemo). Živel je malo pred koncem klasičnega obdobja. Čuang Ce se ni obotavljal kritizirati konfucijanizma. Njegovi pravi dediči misli in duha so kitajski zen-budisti iz obdobja Tang (7 do 10 st.).

Čuang Ce je vplival na kitajsko kulturo, saj je vselej veljal za enega največjih pisateljev in mislecev klasičnega obdobja. Njegov pretanjeni, sofisticirani in mistični taoizem je zato prežel vso kitajsko kulturo in njen značaj; za nekatere poznavalce je največji kitajski filozof. Zen osvetljuje Čuanga in Čuang osvetljuje Zen.

Dodatno

Kje je tao in druge zgodbe 4Lastnosti

Teža 0.16 kg
avtor

leto-izida

2000

format

11,5 x 16,5 cm

st-strani

100 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616235396

proizvajalec