Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju

Načini obravnave za strokovnjake in starše – Namen knjige ‘Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju’ je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

49.99

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju 6

Opis

Načini obravnave za strokovnjake in starše

Namen knjige ‘Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju’ je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

NOV POGLED NA AVTIZEM

Obravnava otroka z avtizmom je zapletena tudi zato, ker obstaja več različnih pristopov, ki jih vključuje. To so vedenjski, pedagoški, kognitivni in medicinski pristop. Naštete možnosti se prepletajo, vendar vsaka poudarja druge pristope. Dogaja se, da se strokovnjaki znotraj področij pogosto medsebojno ne razumejo, saj uporabljajo različen strokovni jezik. To je videti tako, kot če bi slep človek otipaval različne dele slona in bi dobil različne vtise o tej živali. V knjigi bomo prestopili meje med različnimi vejami znanosti in v študijo vključili različne perspektive, tako da bomo zanemarili izrazoslovje, ki omejuje in ločuje različne poglede, in se osredotočili na praktične pristope pri izvajanju obravnave, ki temeljijo na raziskavah, teoriji in kliničnih izkušnjah.

Prvi del knjige je zasnovan tako, da bralec dobi občutek, v čem se avtizem razlikuje od drugih nevroloških razvojnih motenj. V svojem bistvu je avtizem primanjkljaj sposobnosti socialnega sporazumevanja oziroma interakcije. Hkrati s tem se večkrat dogodi, da ima otrok težave tudi na govornem področju ter s procesiranjem informacij. V prvem poglavju je podan teoretični pregled, kako pri otroku odkrijemo avtizem. Drugo poglavje predstavi, kako več prirojenih težav pri sprejemanju socialnih, govornih in senzornih informacij skupaj tvori simptome, značilne za avtizem. V tretjem poglavju pa bomo predstavili koncept obravnave glede na simptome UPA. Tako bomo pridobili potrebno temeljno znanje za razumevanje vsakega izmed značilnih simptomov in morebitnih vzrokov avtizma, ki vplivajo na učenje. V drugem delu knjige pa so opisani načini obravnave za vsakega izmed UPA.

IZ PREDGOVORA SLOVENSKE IZDAJE:

“Knjiga Bryne Siegel z naslovom Pomoč otrokom z avtizmom in podnaslovom Primeri obravnave za starše in strokovnjake je razumljivo napisan in s primeri podkrepljen vodnik po učnih primanjkljajih pri avtizmu in načinih iskanja ustreznih metod obravnave glede na otrokov učni stil. Ponuja nam neke vrste diagnostično orodje (ALDI), ki predstavlja seznam učnih primanjkljajev (UPA) in nakazuje otrokov stil učenja (USA), ki predstavljata neke vrste izobraževalno oceno posameznega otroka za nadaljnje učenje in poučevanje. Tako prepoznamo področje, ki otroka z avtizmom pri učenju najbolj ovira, ter načrtujemo strategijo obravnave.” – dr. Bojana Globačnik

IZ PREDGOVORA:

“Knjiga predstavlja sintezo kliničnih izkušenj in raziskav, ki so v pomoč pri izvajanju obravnave. Pomagala bo učiteljem, da bodo uspešnejši v razredu, in staršem, da bodo učinkovitejši pri zagovarjanju otrokovih pravic. Knjiga predstavlja neprecenljivo sintezo stanja, v katerem je trenutno znanost na področju avtizma, in nam je v pomoč pri večji učinkovitosti razvoja obravnav.” – Fred R. Volkmar, Univerza Yale, New Haven, Connecticut

Dodatno

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju 7Lastnosti

avtor

format

24,0 x 17,5 cm

leto-izida

2023

proizvajalec

st-strani

510 strani

vezava

Trda vezava