Priročnik za preživetje

Le dve generaciji pred nami sta še živeli v obdobju, ko je večina družin skrbno pripravljala zaloge hrane za dolgo zimo, živela v tesnem stiku z naravo in črpala vodo iz vodnjakov. Te družine so preživele dve vojni, veliko depresijo in so brez posebnih težav prebrodile naravne vremenske nesreče. Priročnik

Priročnik za preživetje 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.90€.Current price is: 18.90€.

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Priročnik za preživetje 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Priročnik za preživetje 3

Opis

Le dve generaciji pred nami sta še živeli v obdobju, ko je večina družin skrbno pripravljala zaloge hrane za dolgo zimo, živela v tesnem stiku z naravo in črpala vodo iz vodnjakov.

Te družine so preživele dve vojni, veliko depresijo in so brez posebnih težav prebrodile naravne vremenske nesreče.

Priročnik za preživetje je zanimiva in praktična knjiga, ki vam bo pomagala uresničiti potrebo po samozadostnosti ter preživeti v morebitnih težavah.

Priročnik za preživetje
Samozadostnost je pojem, ki se vse hitreje uveljavlja med ljudmi, ki se zavedajo kaotičnosti ekonomske, geološke in politične klime. Pri ARA založbi je ta mesec izšel Priročnik za preživetje – zelo zanimiva in praktična knjiga, ki vam bo pomagala uresničiti potrebo po samozadostnosti ter preživeti v morebitnih težavah, ki se že napovedujejo. Iz knjige povzemamo uvodni del.

Obstaja vrsta okoliščin, v katerih so zaloge hrane, vode, zdravil in alternativno bivališče nujnega pomena, če želimo preživeti. Mednje sodijo potres, poplava, snežna ujma, vihar, poplava, požar, zemeljski plaz, suša, vulkanski izbruh, gospodarski zlom, civilni nemiri, terorizem, jedrska nesreča, biološka vojna, zastrupitev živil, pomanjkanje hrane …

Če bi do katere koli od teh nesreč prišlo danes, bi se lahko zgodilo, da bi več tednov ostali brez elektrike. Če živite v mestu, bi to pomenilo, da boste lep čas brez vode, osvetljave in ogrevanja.
Le dve generaciji pred nami sta še živeli v obdobju, ko je večina družin skrbno pripravljala zaloge hrane za dolgo zimo, živela v tesnem stiku z naravo in črpala vodo iz vodnjakov. Te družine so preživele dve vojni, veliko depresijo in so brez posebnih težav prebrodile naravne vremenske nesreče.

Sodobna družba pa je postala tako navajena na samoumevno preskrbo z vodo in energijo, da je popolnoma pozabila, kako se znajti že ob preprostem izpadu električne energije. Večina ljudi dobro poskrbi za svoje zdravstveno zavarovanje, zavaruje svoje avtomobile in imetje pred vlomom in požarom, redki pa so tisti, ki poskrbijo za osnovno zavarovanje preživetja – vodo in hrano. Zelo malo verjetno je, da vas bo v primeru naravne ali ekonomske nesreče katera od vladnih ustanov oskrbela s temi osnovnimi dobrinami. Razumen posameznik si bo zato pripravil načrt pripravljenosti na nesreče, ki bo vključeval tudi preudarno sestavljeno zalogo živil in vode, opremo za preživetje na prostem ter osnovno domačo lekarno.

Dodatno

Priročnik za preživetje 4Lastnosti

Teža 0.40 kg
avtor
cas-trajanja
leto-izida

2011

proizvajalec
format

12,5 x 19,5 cm

st-strani

280 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616005951