Umetnost miru

Umetnost miru 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 18.00€.Current price is: 17.10€.

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Umetnost miru 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Umetnost miru 6

Opis

Vsebuje Morihejev življenjepis, njegove poglede na »umetnost vojne proti umetnosti miru« in njegove doke ter kaligrafije.

Knjiga Johna Stevensa, profesorja budističnih študij na Univerzi Tohoku Fukuši v japonskem Sendaju in učitelja aikida, opisuje življenje Moriheja Uešibe, utemeljitelja aikida, priljubljene japonske borilne veščine, ki jo je imenoval »umetnost miru«, saj se zavzema za nenasilno pot do zmage v vsakršnem sporu.

IZ KNJIGE

Vsak dan ustvari na novo – odeni se v nebesa

in zemljo, okopaj se z modrostjo in ljubeznijo in namesti se v srcu matere narave. Telo in um bosta radostna, potrtost in glavobol bosta izpuhtela in preplavila te bo hvaležnost.

Brž ko se začneš ukvarjati z »dobrim« ali »slabim« v svojih sopotnikih, ustvariš v srcu odprtino, skozi katero zlahka vdre zlobnost. Preizkušanje in kritiziranje drugih ter tekmovanje z njimi te slabi in porazi.

Resnična modrost izhaja iz intelektualne izobraženosti, telesne izobraženosti, etične izobraženosti in poznavanja ki.

O AVTORJU

Morihei Uešiba, utemeljitelj aikida, je učil umetnost miru kot ustvarjalno umsko-telesno disciplino, praktično orodje za soočanje z nasiljem in življenjski slog, ki spodbuja neustrašnost, modrost, ljubezen in prijateljstvo.

Razlagal jo je v najširšem možnem pomenu in verjel je, da se je na njena načela sprave, harmonije, sodelovanja in empatije mogoče pogumno opirati v vseh izzivih, s katerimi se v življenju srečujemo – v osebnih odnosih, v medsebojnem delovanju z drugimi ljudmi v družbi, na delu in v poslu, pa tudi v ravnanju z naravo.

Vsakdo je lahko bojevnik za mir.

Dodatno

Umetnost miru 7Lastnosti

avtor
format 14,4 x 22,0 cm
isbn 9789616943826
leto-izida 2021
proizvajalec
st-strani 136 strani
vezava Mehka vezava