Kaj imamo v mislih pod nazivom »tradicionalni kuhar«?
To so vsekakor vsi ljubiteljski pa tudi poklicni kuharji, ki bi radi klasične jedi svojih babic nadgradili z novimi veganskimi okusi in s tem zadovoljili vse večji krog tistih, ki iz različnih razlogov prisegajo na ta novi, zdravi in zanimivi trend prehranjevanja.
Jedi so namenjene tudi vsem, ki imajo zaradi glutena in laktoze težave z zdravjem. Govorimo o glutenski in laktozni intoleranci, alergijah, celiakiji in podobno.
Vsak začetek je težak, a upoštevajoč navodila, potrpežljivost in voljo do sprememb v kuhinji odpirajo vrata v svet povsem novih jedi, ki vas bodo navdušile, po drugi strani pa popeljale v zelenjavne in sadne obroke polnega in odličnega okusa. Zato verjamem, da bo na moj način pripravljena zdrava in lahkotna hrana kmalu postala vaša stalnica za vsaj kakšen dnevni obrok, pozneje pa zanesljivo tudi vse bolj pogosto …
Menimo, da boste s temi jedmi kmalu navdušili tudi tradicionalne vsejedce.
Zavihaj rokave, zaveži predpasnik in se podaj v svet zdrave, predvsem pa okusne veganske kuhinje.
Izjemno je zanimiva, saj izstopa od ostalih, ki jih imamo na knjižnih policah. Deluje zelo »elegantno« in prav zaradi tega je nekaj posebnega, v njej pa ob listanju najdem zelo veliko dobrih receptov. Vse pohvale za vašo prvo izdajo, ki je narejena na nivoju in želim vam veliko prodanih izvodov. – Revija Dober tek
Barbara ostaja ustvarjalna, pa ne samo grafično, ampak tudi prehrambeno. Ne zavedamo se kaj pomeni HRANA oz. prehranjevanje. Upam, da ste dobro v teh “norih” časih. – Damjan
Knjiga jer res narejena prefinjeno z občutkom, vidi se da si mislila na vsak detail… res lepo jo je dobiti v roke…kmalu pa preizkusim kakšem recept, da razveselim moje najdražje… in še enkrat hvala ti. – Renata
Avtorica o sebi:
Kot grafična oblikovalka sem na samostojni poklicni poti že dolgo in delujem na precej širokem spektru, pa tudi z oblikovanjem knjig, kar mi je zelo prav prišlo pri tej moji knjigi, saj sem vse – vključno s fotografijami in vsemi fazami izvedbe – pripravila sama…
Ker je minimalistično oblikovanje s čistimi linijami že od nekdaj meni najbolj pri srcu, se verjetno to odraža tudi pri pripravi te knjige in jedeh v njej. Vsekakor sem knjigo oblikovala z mislijo, da so elementi, kot na primer osnovni izgled hrane, vabljivo pripravljeni obroki in prave kombinacije sestavin – seveda v sozvočju z odličnimi okusi – prava paša za oči in brbončice.
Sem zagreta ljubiteljska kuharica, a se s tem poklicno ne ukvarjam (čeprav sem že parkrat pripravljala veganske obroke za večje število ljudi na mednarodnih joga srečanjih.