Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari

Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari razkriva predirljive in pogosto skrite vzgibe, ki vplivajo na naše vsakodnevne odločitve. Naslovnice so polne zgodb o ljudeh, ki so zašli na stranpota. O njih poročajo pri večernih poročilih in razpredajo v tedenskih tabloidih. V mnogih ozirih je s temi žalostnimi zgodbami postal obseden

Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 23.00€.Current price is: 21.85€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari 3

Opis

Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari razkriva predirljive in pogosto skrite vzgibe, ki vplivajo na naše vsakodnevne odločitve. Naslovnice so polne zgodb o ljudeh, ki so zašli na stranpota. O njih poročajo pri večernih poročilih in razpredajo v tedenskih tabloidih.

V mnogih ozirih je s temi žalostnimi zgodbami postal obseden ves narod. Toda v naših družinah, skupnosti, krogu prijateljev prihaja še do neštetih drugih dejanj samouničevanja in sabotaže. Dobrim namenom navkljub »dobri ljudje« počnejo zelo slabe stvari – pogosto ne da bi vedeli, zakaj.

Avtorica uspešnic New York Timesa Debbie Ford nas popelje v osrčje dvojnosti, ki nevede deluje v vsakem od nas: sila, ki nas žene, da živimo v skladu s svojimi vrednotami, dajemo in prejemamo ljubezen ter prispevamo k skupnosti; in sila, ki nas zadržuje, sabotira naša prizadevanja in nas vedno znova vodi k slabim odločitvam.

Debbie Ford začne raziskavo z učinkom napihljive žoge, kakor temu sama reče – način, na katerega potlačena čustva na koncu planejo na površje – in razkrije vzrok za samodestruktivno vedenje. Z opisom neskončne bitke med svetlobo in temo ter kažipotov za potencialno katastrofo, nam Fordova pomaga razumeti, kako na koncu uničimo življenje, ki smo si ga s takšnim trudom ustvarili. Zatem zaorje ledino in nam pomaga prepoznati maske, s katerimi se ščitimo, med njimi masko Ustrežljivca, Žrtve, Tirana, Brezbrižneža in Šaljivca. Z razumevanjem teh mask in tega, kar prikrivajo, gremo lahko pod površje, se prebudimo iz zanikanja in postanemo oseba, kakršna smo vedno nameravali biti.

S knjigo Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari je Debbie Ford ustvarila svoje najbolj trajno, odkrito in mogočno delo do zdaj. Z orodji, s katerimi razkrijemo vzorce (samo)sabotaže, Fordova dokončno poruši fasado lažnega jaza in nam pokaže, kako zacelimo razkol med svetlobo in temo ter zaživimo pristno življenje.

Dodatno

Zakaj dobri ljudje počnejo slabe stvari 4Lastnosti

Teža 0.37 kg
avtor

leto-izida

2010

format

20,5 x 13,5 cm

st-strani

256 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789619298701

proizvajalec